Leiškalns noskatījis Jūrmalas mēra amatu

9.Saeimas deputāts Kārlis Leiškalns (PLL), kurš jaunajā Saeimā nav ievēlēts, nākotnē vēlas pretendēt uz Jūrmalas mēra amatu.

Kā aģentūrai LETA atzina Leiškalns, viņam kā jūrmalniekam esot daudz par ko domāt, piemēram, par grandiozo nekustamā īpašuma nodokli, "kas drīz gāzīsies pār kūrortpilsētu". Tāpēc viņš pamazām varētu gatavoties nākamajām pašvaldību vēlēšanām un pat pretendēt uz Jūrmalas domes priekšsēdētāja amatu.

Leiškalns norādīja, ka situāciju Jūrmalā labi pārzinot. Vēlēšanu rezultāti gan viņam šajā pilsētā nekad neesot bijuši īpaši labi, bet viss ar laiku varot mainīties.

Tagad, pēc Saeimas deputāta amata atstāšanas, Leiškalns varētu turpināt darboties Latvijas Ostu asociācijas vadībā. Viņš pieļāva, ka arī strādās kompānijā "MRS".

Leiškalns dzimis 1951.gadā, pagājušā gadsimta nogalē ieguvis politisko zinātņu bakalaura grādu Latvijas Universitātē.

Leiškalns ievēlēts vairākās Saeimās un bijis vairākās partijās, bet 9.Saeimā iekļuva no Tautas partijas saraksta.

Latvijā

Pagājušajā nedēļā uzzinājām, ar ko vainagojušās diskusijas par nodokļu reformu. Iedzīvotāju ienākuma nodokļa likmes augs, taču pieaugs arī neapliekamais minimums un minimālā alga. Izmaiņas skars arī pensiju otro līmeni, bet galīgais lēmums vēl jāpieņem valdībai un Saeimai. “Kantar TNS” aptaujā TV3 raidījumā "900 sekundes" noskaidrots sabiedrības viedoklis par valdības darbu pie nodokļu reformas.

Svarīgākais