Silenieks: Nepieļaujam, ka valdības veidošanu varētu uzņemties ZZS

Apvienība "Vienotība" valdības veidošanas procesus vada nekonsekventi, sabiedrībai nesaprotami, jūtami pieklibo darba organizācija, taču nepieļauju, ka valdības veidošanu varētu pārņemt Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), - šorīt Latvijas Radio sacīja ZZS valdes loceklis Viesturs Silenieks (Zaļā partija).

Viņš sacīja, ka teorētiski šāda iespēja pastāv jebkurā gadījumā, - ja vienai partijai tas neizdodas, to dara cita, taču pašlaik "tas nav nepieciešams, šāda iespēja netiek pieļauta".

"Dosim iespēju uzvarētājam," sacīja Silenieks.

Viņš apšauba, ka Valsts prezidents varētu nenosaukt Valdi Dombrovski (JL) kā premjera kandidātu. "Nepieļauju, ka varētu nenosaukt Dombrovski kā premjeru. Nedomāju, ka ir noticis kaut kas ārkārtējs. Vienkārši ir nekonsekvents skaidrojums tam, kas notiek, ir neliela jezga, pieklibo darba organizācija," sacīja Silenieks.

Pašlaik ZZS turpinoties diskusijas, galējo lēmumu pirmdien pieņems ZZS valde. Silenieks noliedza, ka ZZS iekšienē būtu nesaskaņas.

Lai gan ar "Vienotību" esam politiskie konkurenti, arī pirms šīs Saeimas mūsu sadarbība ir bijusi normāla, Dombrovskis ir cilvēks ar sapratni. Pašlaik "Vienotībā" ir iekšējās partiju intereses, par ko ir lielas savstarpējas cīņas. Dombrovskim bieži nākas piekāpties partijas iekšienē," skaidroja Silenieks.

Viņš uzsvēra, ka pašreizējā situācijā populāru ministriju nav, ministriju pārvaldībai starpa abām partijām būtu jāievēro paritātes princips - katrai pa vienai spēka ministrijai.

Par nepopulārām ministrijām uzskatāmas tās, kur jau tagad sarunu gaitā rodas skaidrība, ka tai tiks samazināts budžets, līdz ar to tiks prasīta lielāka atbildība par padarīto, skaidroja Silenieks un piebilda, ka "politikā ir svarīgi ne tikai, kā tu esi to padarījis, bet kā tevi vēlāk ir novērtējuši".

Partijas var uzņemties jebkuras ministrijas vadību, bet viss atkarīgs no cilvēka, kurš uzņemas to darīt, sacīja ZZS valdes priekšsēdētājs.

Jau ziņots, ka pagaidām nav vienota viedokļa par nepieciešamību pēc veselības ministra portfeļa topošajā premjera Valda Dombrovska (JL) valdībā.

Pret veselības jomas pārņemšanu negatīvu viedokli pauž Ventspils mēra Aivara Lemberga partija "Latvijai un Ventspilij", kas noslēgusi sadarbības līgumu ar ZZS un Saeimas vēlēšanās startēja no viena saraksta.

Lemberga vietnieks Guntis Blumbergs žurnālistiem atzina, ka vakar notikušo sarunu laikā par amatu sadali valdībā notikušas telefoniskas konsultācijas ar Lembergu, kurš iebildis pret veselības ministra amata uzticēšanu ZZS.

Blumbergs skaidroja, ka Veselības ministrijas darbības nodrošināšanai nepieciešami ievērojami līdzekļi, tāpēc veselības joma būtu jāuzņemas tai partijai, kuras pārziņā būs Finanšu ministrija.

"Latvijai un Ventspilij" pārstāvis norādīja, ka šo jautājumu plānots izdiskutēt partijas valdes sēdē, kas, visdrīzāk, notikšot nedēļas nogalē, kad no ārzemēm atgriezīsies Lembergs. Galīgais lēmums par savu nostāju varētu tikt pieņemts pirmdien, kad paredzētas vairākas ZZS valdes sēdes.

Svarīgākais