Ministrijām regulāri būs jāatskaitās par izdevumu samazinājumiem un reformu gaitu

Ministrijām turpmāk regulāri būs jāsniedz pārskati par paveiktajiem darbiem izdevumu samazināšanā un strukturālo reformu ieviešanā, paredz šodien valdības komitejā atbalstītais lēmums.

Ministrijām un citām centrālajām valsts iestādēm, sākot ar šā gada 1.oktobri, katru ceturksni šī informācija vienlaicīgi ar valsts budžeta izpildes analīzi būs jāiesniedz Finanšu ministrijā.

Savukārt Finanšu ministrija no šā gada 1.oktobra reizi ceturksnī apkopos un līdz sekojošā mēneša 30.datumam publicēs savā mājaslapā internetā informāciju par budžeta izdevumu samazinājumiem un strukturālo reformu ieviešanu.

Gala lēmums par šādu kārtību vēl būs jāpieņem valdībai.

Latvijā

Par skandālu saistībā ar Valsts kontroles atzinumu; vai un kādēļ valsts iestādes izvēlas ar darbiniekiem tiesāties līdz galam, nevis slēgt mierizlīgumu; kādēļ Raivis Kronbergs piekrita kļūt par Valsts kancelejas direktoru; vai viņš cer nenonākt premjera vai viņa biroja nežēlastībā; ko tauta gaida no valsts pārvaldes un Valsts kancelejas direktora – “Neatkarīgās” intervija ar Valsts kancelejas direktoru Raivi Kronbergu.

Svarīgākais