Lembergs: Vienotība "apspēlēja" Brigmani ; tā ir nozares pašnāvība

Šodien jaunās koalīcijas veidotāji — apvienība Vienotība, kā arī Zaļo un zemnieku savienība — panāca vienošanos par pozīciju sadali jaunajā valdībā. Lai gan oficiāli ir saņemta piekrišana par to, ka ZZS pārraudzīs zemkopības, vides, labklājības, izglītības, satiksmes, kā arī sarežģīto veselības ministriju, viedokļu haosu rada pašu „zemnieku” apjukums par gatavību jaunajā valdībā pārraudzīt trīs vissmagākās nozares — izglītību, labklājību un veselību.

Lai gan ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis pēc tikšanās ar Valdi Dombrovski uzsvēra, ka „zemnieki nedala nozares smagajās un populārajās, bet gan gatavojas smagam darbam visās sfērās,” neoficiāli izskan minējumi, ka daļa ZZS pārstāvju tomēr nav apmierināta, ka Vienotība paturējusi sakārtotās jomas, bet „zemniekiem” „iesmērējusi” vissarežģītākās nozares.

Ventspils mērs Aivars Lembergs, kuru ZZS savulaik pieteica kā kandidātu premjera amatam, šo situāciju raksturo visnotaļ kritiski. Viņš norādīja: „Vienotība ir apspēlējusi Brigmani, iesmērējot viņam Veselības ministriju, kurai jau šogad bija 26 miljonus latu liels deficīts. Šo nozari var pārraudzīt tikai tad, ja tās vadību uzņemas premjera partija. Mēs labi atceramies, kas notika, kad veselības nozari vadīja Tautas partijas politiķe Baiba Rozentāle: viss tika „apgriezts” un samazināts! Tā būs nozares pašnāvība,” savu viedokli neslēpa politiķis.

Svarīgākais