Vienojas par 10.Saeimas pirmo sēdi

10.Saeimā ievēlēto politisko spēku pārstāvji šodien vienojās, ka pirmā 10.Saeimas sēde notiks otrdien, 2.novembrī, plkst.10, aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienests.

Pēc Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas ziņojuma Saeimas locekļi alfabētiskā secībā Saeimas sēdē dos svinīgu solījumu: "Es, uzņemoties Saeimas deputāta amata pienākumus, Latvijas tautas priekšā zvēru (svinīgi solu) būt uzticīgs Latvijai, stiprināt tās suverenitāti un latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu, aizstāvēt Latviju kā neatkarīgu un demokrātisku valsti, savus pienākumus pildīt godprātīgi un pēc labākās apziņas. Es apņemos ievērot Latvijas Satversmi un likumus."

Solījumu Saeimas loceklis dod latviešu valodā un apliecina ar parakstu.

Ja par deputātu ievēlēta persona, kura ieņem ar deputāta mandātu nesavienojamu amatu, tai mēneša laikā, skaitot no pilnvaru apstiprināšanas dienas, jāatstāj šis amats vai jānoliek deputāta mandāts.

Jaunievēlētās Saeimas pirmajā sēdē aizklātā balsojumā tiks ievēlēts Saeimas prezidijs.

Latvijas Televīzija ziņo, ka politiķi esot panākuši vienošanos, ka Saeimas prezidiju vadīs Solvita Āboltiņa ("Vienotība"), viņas biedri būs Gundars Daudze (ZZS) un Andrejs Klementjevs (SC), Saeimas sekretārs - Kārlis Šadurskis ("Vienotība"), bet viņa biedrs - Dzintars Rasnačs (VL-TB/LNNK).

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) ziņos, ka viņa vadītā valdība noliek pilnvaras.

Jaunievēlētās Saeimas pirmajā sēdē parasti piedalās arī Valsts prezidents, kurš saka uzrunu. Iespējams, ka jau 10.Saeimas pirmās sēdes laikā Valsts prezidents Valdis Zatlers paziņos, kuru ir aicinājis uzņemties Ministru prezidenta amata pienākumus un veidot jauno valdību.

Kā LETA jau ziņoja, 10.Saeimā "Vienotība" ir ieguvusi 33 deputātu vietas, "Saskaņas centrs" - 29 vietas, Zaļo un zemnieku savienība - 22 vietas, "Par labu Latviju" - astoņas vietas un nacionālā apvienība "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK - astoņas vietas.

Svarīgākais