Brigmanis: ZZS ir gatava strādāt jebkādā koalīcijā

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) ir pieņēmusi lēmumu par darbošanos divu partiju koalīcijā, taču tai nebija iebildumu arī pret koalīcijas paplašināšanu. "ZZS ir gatava strādāt jebkādā koalīcijā," - intervijā LNT raidījuma "900 sekundes" sacīja ZZS priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Pēc Brigmaņa teiktā, ZZS neesot informācijas par apvienība "Vienotība" ietilpstošās partijas "Sabiedrība citai politikai" (SCP) līdera Aigara Štokenberga uzstādījumu pārskatīt jautājumu par nacionālās apvienības "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) iekļaušanu valdības koalīcijā, pretējā gadījumā partija apsvēršot domu par izstāšanos no apvienības.

Kā sacīja Brigmanis, viņš negribētu jaukties citu partiju lietās. ""Vienotība" ir salīdzinoši jauna partiju apvienība, vajadzīgs laiks, lai tā darbā pieslīpētos. ZZS ne ar to vien ir sastrādājusies, - partijas ir nākušas un gājušas," teica politiķis.

Brigmanis sacīja, ka brīvdienās ZZS nav bijušas nekādas sarunas par ministru amatu iespējamo sadalījumu. "Mums būs sešas ministrijas, ZZS ir prioritātes, premjers tā zina," sacīja ZZS priekšsēdētājs.

Viņš atkārtoti sacīja, ka atsevišķiem ministru amatiem plāno virzīt jaunas personālijas, taču tās tiks publiskotas tad, kad skaidri būs zināms, kādas konkrētas ministrijas būs ZZS pārziņā.

Brigmanis piebilda, ka būtu nepieciešama jauna argumentācija, lai mainītu partijām pienākošos ministru skaitu.

ZZS vadītājs uzskata, ka nav reālas Saeimas ārkārtas vēlēšanas, "sabiedrībai tas nekādu reālu labumu nedos, arī "Saskaņas centrs" nedabūs sev 51 mandātu".

Kā ziņots, jaunā koalīcija, kuru veidos apvienība "Vienotība", Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un nacionālā apvienība "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK), premjera Valda Dombrovska vadībā (JL) šodien paredzējusi turpināt sarunas par amatu sadali valdībā un 10.Saeimā.

Plkst.11 Dombrovskis piedalīsies "Vienotības" valdes sēdē, kas notiks partijas "Jaunais laiks" (JL) birojā, plkst.14.30 premjers Saeimā piedalīsies partiju sadarbības padomes sēdē, bet pēc tās notiks topošās koalīcijas sadarbības padomes sēde. Savukārt plkst.17 Dombrovskis piedalīsies JL valdes sēdē, kas notiks JL birojā.

Jau ziņots, ka jaunā koalīcija vēl nav pilnībā vienojusies par amatu sadali valdībā un Saeimā. To piektdien pēc vairākām sanāksmēm žurnālistiem apgalvoja Dombrovskis un "Vienotības" priekšsēdētājs Ģirts Valdis Kristovskis (PS).

Pēc premjera teiktā, patlaban panākta vienošanās, ka ZZS iegūs sešus ministru amatus, bet VL-TB/LNNK tiek piedāvāts viens - tieslietu ministra - amats.

Svarīgākais