Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Uzņēmumu reģistrs reģistrējis Rosļikova un Petrova partiju "Stabilitātei!"

© f64.lv, Oksana Džadana

Otrdien Uzņēmumu reģistrs ir reģistrējis bijušo Rīgas domes deputātu Alekseja Rosļikova un Valērija Petrova jaundibināto politisko partiju "Stabilitātei!", informēja Rosļikovs.

Viņš iepazīstināja ar partijas manifestu, kurā teikts, ka partijā vēlas, lai "cilvēki vairāk iesaistītos Latvijas ikdienas politikā".

"Mēs redzam, ka valstī vairs nav drošas un prognozējamas politikas. Pārmaiņu laiki ir ieilguši un vairāk nenes gaidāmo rezultātu, ekonomika un cilvēku labklājība atrodas zem nopietna sitiena. Vēlamies ciešāk iesaistīt politikā jaunāko paaudzi, kopā būvēt un veidot nākotni," teikts "Stabilitātei!" manifestā.

Partijā saprot, ka stipram rezultātam vajag veidot mūsdienīgu kustību, platformu, no kuras nāks jauni un spēcīgi politiķi.

Partijā uzskata, ka politikai ir jākļūst atklātai un vērstai uz tautas un valsts kopīgu labklājību. "Valsts sastāv no cilvēkiem, un tieši cilvēks ir Latvijas pamatvērtība. Mūsu nākotne ir spēja apvienot tautu un spēja pārveidot līdzšinējo politiku. Par atbildīgu, godīgu un stabilu nākotni katram cilvēkam!" teikts jaundibinātās partijas manifestā.

Partijā neplāno dalīt cilvēkus pēc valodas vai reliģijas, apgalvo politiskajā spēkā. "Tikai kopīgiem spēkiem, blakus viens otram un atbalstot viens otru, varēsim stiprināt, veidot un aizsargāt mūsu un bērnu nākotni," pārliecināts ir politiskais spēks.

Jau ziņots, ka dalībai partijā "Stabilitātei!" pieteikušies vairāk nekā 300 cilvēki, iepriekš informēja partijas valdes priekšsēdētājs Rosļikovs.

19.janvārī bijušie Rīgas domes deputāti Rosļikovs un Petrovs partijas dibināšanas sanāksmē tika ievēlēti politiskā spēka vadībā. Beidzoties parakstu vākšanai atvēlētajām desmit dienām, kopumā partijas dibināšanā piedalījušies 315 cilvēki. Par partijas dibināšanu ir nobalsots vienbalsīgi.

Rosļikovs uzsvēra, ka neesot šaubījies par cilvēku atbalstu un vēlmi pēc pārmaiņām valstī. Viņš kopā ar Petrovu iepriekšējā sasaukumā sākotnēji strādāja "Saskaņas" frakcijā, bet pēc izslēgšanas no tās izveidoja atsevišķu deputātu grupu. 2020.gadā abi kandidēja uz Rīgas domi no partijas "Alternative" saraksta, taču sarakstam nebija vēlētāju atbalsta, lai iekļūtu galvaspilsētas domes pašreizējā sasaukumā.

Kā iepriekš pastāstīja Rosļikovs, partija startēšot šogad gaidāmajās vietvaru vēlēšanās apmēram desmit pašvaldībās, tajā skaitā Daugavpilī, Rēzeknē, Jūrmalā, Siguldā, Cēsīs, kā arī vismaz divās Pierīgas pašvaldībās, tajā skaitā Salaspilī. Pats Rosļikovs šajās vēlēšanās nepiedalīsies.

Tāpat partija piedalīšoties Saeimas gaidāmajās vēlēšanās 2022.gadā, pastāstīja politiķis. Lai varētu piedalīties parlamenta vēlēšanās, partijai sākotnēji vai nu jāsasniedz vismaz 500 biedru skaits vai jāizveido partiju apvienība ar vismaz 500 biedriem, nosaka likums.

Vaicāts, vai uz Saeimas vēlēšanām varētu kandidēt apvienībā ar kādu citu partiju, Rosļikovs skaidroja, ka pirms vēl notikušas kādas sarunas, viņš redz, ka var mēģināt par vismaz "startēšanu vienā flangā" ar partijām, uz kurām ļoti pozitīvi raugās - topošo Saeimas deputāta Alda Gobzema partiju "Likums un kārtība" un, ja Saeimas deputāts Vjačeslavs Dombrovskis izlemtu dibināt partiju, tad bijušais domnieks arī to vērtēs pozitīvi.

Kā informēja Rosļikovs, partija apvieno dažādu nozaru un profesiju pārstāvjus. "Mūsu galvenais uzdevums kopīgiem spēkiem ir atgūt valstij cieņu un garantēt Latvijas iedzīvotājiem cilvēktiesību ievērošanu," teikts topošās partijas izplatītajā paziņojumā.

"Stabilitātei!" pozicionējas kā centriska partija un sola nodrošināt finansiālo un sociālo stabilitāti, kā arī atgūt uzņēmēju uzticību valstij, "sniedzot pārliecību par drošu nākotni".

Par partijas priekšsēdētāju ievēlēts Rosļikovs un par līdzpriekšsēdētāju Petrovs. Valdes sākotnējā sastāvā kopā ir 12 cilvēki, tajā skaitā arī bijušais domnieks Jefimijs Klementjevs, Viktorija Jarkina, Andrejs Daņiļevičs, Natālija Marčenko-Jodko, Ruslans Vereščagins, Dmitrijs Kočkins, Amils Saļimovs, Jevgenijs Jevstifejevs, Svetlana Čulkova un Rolands Pogulis.