Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Andersons vēršas KNAB aizdomās par nelikumībām partijas "Par cilvēcīgu Latviju" reģistrēšanā

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Lai apstrīdētu partijas "Par cilvēcīgu Latviju" (PCL; iepriekš "KPV LV") jaunās valdes reģistrēšanu, politiskā spēka bijušās un arī jaunās valdes loceklis Toms Andersons vērsies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB).

Kā informēja Andersons, viņš KNAB informējis par savām aizdomām, ka noticis noziedzīgs nodarījums, viltojot dokumentus, kas ļāvis reģistrēt PCL jauno valdi, kurā esot arī cilvēki, kuri neesot partijas biedri. PCL valdes loceklis izsaka aizdomas par atsevišķu savu kolēģu iesaisti šajā dokumentu viltošanā.

Arī bijusī PCL valdes locekle Agnese Zaļakmentiņa pavēstīja, ka bijusī valde ir pārliecināta, ka protokols par jaunās valdes ievēlēšanu esot viltots un noteikti vērsīsies tiesā ar prasību atcelt lēmumu par valdes reģistrēšanu.

Zaļakmentiņa skaidro, ka Uzņēmumu reģistrs (UR) atbilstoši savai kompetencei nepārbauda dokumentu iesniegšanas patiesumu, bet pārbauda tikai atbilstību normatīvajiem aktiem.

Andersons un Zaļakmentiņa norāda, ka viņiem ir audio ieraksts no 12.decembra biedru sapulces, kas esot kā pierādījums, ka dokumenti esot viltoti. Bijusī valdes locekle arī pauž, ka jaunais valdes loceklis Rolands Millers esot izstājies no partijas biedru rindām, tādēļ nevarot ieņemt amatu valdē.

Andersons KNAB vērsies arī par citu, iepriekš minēto audio ierakstu, kurā kāds "KPV LV" Saeimas deputāts paužot, ka kādi no "KPV LV" "frakciju" iepriekšējiem līderiem esot "tirgojuši balsis".

Kā ziņots, UR reģistrēta lielā mērā jauna partijas "KPV LV" valde, kā arī jauns partijas nosaukums - "Par cilvēcīgu Latviju" (PCL).

Partijas vadībā līdz ar to atgriezusies arī labklājības ministre Ramona Petraviča (PCL/KPV LV) un daži Saeimas deputāti, liecina publicētais ieraksts UR mājaslapā.

Jaunajā valdē ir Petraviča, Pucens, "KPV LV" Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Māris Možvillo (PCL), Saeimas deputāte Ieva Krapāne (PCL/KPV LV), Millers un arī 6.decembra valdē ievēlētie Andersons un Raimonds Nipers.

Iepriekš UR bija reģistrējis 6.decembra valdi, kurā strādāja arī Andersons un Zaļakmentiņa. Starp šo valdi un Saeimas frakcijas vairākiem pārstāvjiem radās plašas domstarpības par nepieciešamo tālāko partijas rīcību.