Lejiņš noraida LSDSP vēlmi ietekmēt viņa lēmumus Saeimā

© F64

Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) valdes lēmums par to, kā sociāldemokrātam Atim Lejiņam jābalso 10.Saeimā, viņam neesot saistošs. To aģentūrai LETA apgalvoja Lejiņš. 10.Saeimā politiķis ievēlēts no apvienības "Vienotība" saraksta.

"Esmu ievēlēts Saeimā, un tur būs mana galvenā darba vieta," teica Lejiņš. "Ko viņi iedomājas! LSDSP vadība priekšvēlēšanu laikā strādāja pret mani, bet tagad sacerējuši man kaut kādas prasības," pukojās politiķis.

Viņš apliecināja, ka pats no LSDSP neizstāsies, turklāt ar interesi gaidot LSDSP kongresu nākamā gada janvārī, kas noteikšot partijas turpmāko darbību.

Atšķirībā no iepriekšējā kongresa, kad Lejiņš piedāvāja savu kandidatūru LSDP priekšsēdētāja amatam, nākamajā kongresā viņš to nedarīšot.

Kā ziņots, LSDSP valde atbalsta no "Vienotības" saraksta ievēlētā Lejiņa vēlmi turpināt darbību partijā un pārstāvēt sociāldemokrātus 10.Saeimā, aģentūru LETA iepriekš informēja LSDSP ģenerālsekretārs Aivars Timofejevs.

LSDSP valdes sēdē pieņemts lēmums par Lejiņa turpmāko darbību, kas paredz no deputāta prasīt konsekventu darbību - ievērot sociāldemokrātu pamatvērtības, programmatiskos uzstādījumus, statūtus un nepakļauties "Vienotības" frakcijas politiskajam spiedienam balsojumos, kas atbilst liberālai un konservatīvai ideoloģijai un vērsti pret darba ņēmējiem, cilvēkiem ar maziem un vidējiem ieņēmumiem, pensionāriem un ģimenēm ar bērniem.

LSDSP valde uzskata, ka Lejiņam 10.Saeimā ne tikai jābalso par progresīvas nodokļu sistēmas un banku transakciju nodokļa ieviešanu, par ko iestājas LSDSP kā Eiropas Sociāldemokrātu partijas biedre, bet arī aktīvi jāstrādā, lai šie jautājumi nonāktu Saeimas darba kārtībā.

Savā lēmumā LSDSP valde uzskata, ka deputāts Atis Lejiņš, pārstāvot LSDSP Saeimā, nekādā gadījumā nedrīkst balsot par pensiju samazināšanu tiešā vai slēptā formā, kuras rezultātā pensionāri uz rokas saņemtu kaut par latu mazāk. Lejiņš nedrīkst atbalstīt algu samazināšanu strādājošiem, jo sevišķi skolotājiem, ārstiem, policistiem. Lejiņš nedrīkst balsot par tālāku valsts finansējuma samazināšanu veselības aprūpei. Gluži pretēji - viņam jāpanāk, lai nākamā gada budžetā finansējums veselības aprūpei būtu vismaz četri procenti no IKP. Sociāldemokrāts Lejiņš nedrīkst arī iestāties par finansējuma samazināšanu sociālajai jomai un izglītībai.

LSDSP valde aicina Ati Lejiņu turpmāk iesaistīties valdes darbā un reizi mēnesī piedalīties LSDSP valdes sēdēs, ziņojot par paveikto Saeimā un kopīgi plānojot turpmāko darbību.

Partijas "Sabiedrība citai politikai" (SCP) līderis Aigars Štokenbergs aģentūrai LETA iepriekš norādīja, ka 10.Saeimā Lejiņš strādās "Vienotības" frakcijā kā LSDSP biedrs. Uzskatu ziņā Lejiņš vistuvāk esot SCP.

Taču SCP uzskata, ka ir iespējama ciešāka sadarbība ar LSDSP pēc tās vadības maiņas, piebilda Štokenbergs.

Svarīgākais