Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

"Jaunā vienotība" valsts kontroliera amatam atbalstīs Rolandu Irkli

© f64.lv, Dmitrijs Suļžics

Partiju apvienība "Jaunā vienotība" (JV) valsts kontroliera amatam atbalstīs Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas vadītāju Rolandu Irkli, skaidroja partijā.

JV Saeimas frakcija nolēmusi Valsts kontroles vadītāja amatā Irkļa kandidatūru. JV frakcija tikās un atzinīgi novērtēja visus trīs kompetentos valsts kontroliera amata kandidātus - Irkli, Valsts kontroles padomes locekli, Otrā revīzijas departamenta direktori Ilzi Grīnhofu un Valsts kontroles padomes locekli, revīzijas departamenta direktoru Edgaru Korčaginu.

Frakcija augsti vērtēja visu kandidātu redzējumu par iestādes attīstību un galvenajiem veicamajiem darbiem un uzdevumiem. Visiem amata kandidātiem ir ļoti laba līdzšinējā profesionālā pieredze, kā arī saņemtas pozitīvas atsaukmes par viņu darbu. Tomēr deputāti par atbilstošāko kandidātu atzina Irkli, kurš savulaik bijis saistīts ar partiju "Vienotība" un "Pilsonisko savienību".

Partijas deputātu ieskatā, Irklis varētu realizēt mūsdienīgas, atvērtas un uz attīstību vērstas pārmaiņas Valsts kontrolē, kā arī panākt vēl lielāku sabiedrības uzticību šai iestādei. Irkļa līdzšinējā regulatora pieredze būs papildu ieguvums Valsts kontrolei.

JV Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis pauda, ka Irkļa vadības pieredze, kompetences, neatkarība lēmumu pieņemšanā un labā reputācija Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas vadītāja amatā mūs pārliecināja par labu šim kandidātam.

Irkli izvirzījusi partiju apvienības "Attīstībai/Par" Saeimas frakcija, un šo kandidātu plāno atbalstīt arī Nacionālā apvienība.

Kā ziņots, Saeimas Juridiskā komisija lēma skatīšanai parlamentā virzīt lēmumprojektu par visiem trīs pieteiktajiem valsts kontroliera amata kandidātiem, par kuriem parlamentā būs jābalso.

Jauns valsts kontrolieris jāievēl, jo amata pilnvaru otrais termiņš 2021.gada 19.janvārī beigsies Elitai Krūmiņai.