Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Valdība lems par iespēju skaistumkopšanas nozarē strādājošiem pašiem pieteikties dīkstāves atbalstam

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Šodien valdība varētu lemt par iespēju skaistumkopšanas nozarē strādājošajiem pašiem pieteikties dīkstāves pabalstam, iepriekš žurnālistus informēja finanšu ministrs Jānis Reirs (JV).

Ministrs iepriekš norādīja, ka, ņemot vērā skaistumkopšanas nozares mazo interesi par valsts atbalstu Covid-19 krīzē, tiks meklētas iespējas palīdzēt šajā nozarē strādājošajiem.

Reirs atzina, ka sadarbībā ar skaistumkopšanas nozari pārstāvošo asociāciju tika pārrunāts jautājums par valsts atbalstu dīkstāves laikā un plānots noteikt, ka skaistumkopšanas nozarē strādājošie varētu paši pieteikties dīkstāves pabalstam. Patlaban regulējums paredz, ka dīkstāves pabalstam darbinieku var pieteikt darba devējs.

Pēc finanšu ministra teiktā, pieeja, kad darba ņēmējs pats var pieteikties dīkstāves pabalstam, sākotnēji attieksies tikai uz skaistumkopšanas nozari. Vienlaikus Reirs pieļāva, ka nepieciešamības gadījumā nozaru loks varētu tikt paplašināts.

Jau vēstīts, ka Ministru kabineta un Krīzes vadības padomes kopsēdē otrdien apstiprināti grozījumi dīkstāves atbalsta un daļēji nodarbināto algas subsīdijas atbalsta programmu noteikumos, pagarinot to darbības termiņu līdz brīdim, kamēr spēkā būs valdības noteiktie ierobežojumi saimnieciskai darbībai, kas saistīti ar epidemioloģiskās drošības pasākumiem, lai ierobežotu Covid-19 infekcijas izplatību.

Vienlaikus valdība atbalstīja, ka no šā gada 1.janvāra tiek palielināts minimālais dīkstāves atbalsta apmērs līdz 500 eiro mēnesī visām mērķa grupām - gan uzņēmumu darbiniekiem, gan pašnodarbinātām personām, gan patentmaksātājiem.