Saeimas Prezidijs samaksās tūkstots latus un atvainosies Aivaram Gardam un Līgai Muzikantei

Latvijas Nacionālās frontes priekšsēdētājs Aivars Garda un laikraksta "DDD" galvenā redaktore Līga Muzikante ir saņēmuši Saeimas Prezidija lēmumu atlīdzināt viņiem personisko un morālo kaitējumu, kas ticis nodarīts saistībā ar preses akreditāciju liegšanu 2006.gadā. Papildus 1000 latu lielajai kompensācijai Saeimas Prezidijs nolēmis Aivaram Gardam un Līgai Muzikantei publiski atvainoties.

Oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis" tiks publicēts šāds atvainošanās teksts:

"Latvijas Republikas Saeima atvainojas Latvijas Nacionālās frontes priekšsēdētājam Aivaram Gardam un laikraksta "DDD" žurnālistiem - Aivaram Gardam un Līgai Muzikantei - par prettiesisku preses akreditāciju liegšanu 2006.gadā."

Iesniegumā, kurā ietverto prasību par zaudējumu atlīdzināšanu Saeimas Prezidijs beidzot ir nolēmis pilnībā apmierināt, Aivars Garda un Līga Muzikante raksta:

"Saeimas Preses dienesta un Prezidija prettiesiskie lēmumi nodarīja mums arī nopietnu morālo kaitējumu. Preses akreditācijas mums tikušas liegtas tādēļ, ka pret mums tobrīd bija nepamatoti un nelikumīgi ierosināta krimināllieta pēc Krimināllikuma 78.panta pirmās daļas. Tādējādi atbildīgās Saeimas institūcijas, liedzot mums preses akreditācijas, būtībā pārkāpa nevainīguma prezumpciju un mēģināja mūs padarīt par vainīgiem neizdarītā noziegumā, dodot nepārprotamu signālu sabiedrībai, ka esam bīstami un tendēti uz jaunu noziegumu izdarīšanu. [..] Mūsos radīja sašutumu fakts, ka Saeimas Prezidijā ietilpstošie latvieši ir tik netaisnīgi un antilatviski noskaņoti, ka atraduši prettiesisku metodi, lai ierobežotu mūsu darbību Saeimā un tādējādi izvairītos no viņiem nepatīkamajiem jautājumiem par latviešu nācijas pastāvēšanai nepieciešamo Latvijas deokupācijas un dekolonizācijas realizēšanu. [..] Šo četru gadu laikā gan bijušā, gan esošā Saeimas Prezidija locekļu izrādītais paštaisnums un negodīgums attiecībā uz diskriminējošā lēmuma atzīšanu par prettiesisku, radīja mums morāla rakstura ciešanas un grūti izturamu pretīguma sajūtu pret netaisnīgajiem Prezidija locekļiem un viņu pilnvarotajiem pārstāvjiem."

Latvijā

Dzinēju trūkuma dēļ lidmašīnas paliek uz zemes, tāpēc tiek atcelti reisi, un nacionālā aviokompānija “airBaltic” cieš zaudējumus – tādu cēloņsakarību ķēdi atklājis “airBaltic” izpilddirektors un valdes priekšsēdētājs Martins Gauss. Bet jau pirms diviem gadiem tapa zināms, ka aviokompānija pasūtījusi lidmašīnas ar garu mūžu nestrādājošiem dzinējiem. Bija iespējams prognozēt, ka tie visi ātri vien izies no ierindas.

Svarīgākais