Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Pucens: "KPV LV" turpinās atbalstīt valdību un strādāt Ministru kabinetā

© f64.lv, Kaspars Krafts

Arī pēc izmaiņām "KPV LV" tās Saeimas frakcijas deputāti turpinās atbalstīt valdību un koalīciju un partijas ministri turpinās strādāt Ministru kabinetā, apliecināja "KPV LV" frakcijas vadītāja vietnieks Ēriks Pucens.

Pirmdien arī Atis Zakatistovs, kurš pēc izslēgšanas no partijas nolēmis atstāt frakcijas vadītāja amatu un pašu frakciju, pauda, ka pēc izmaiņām "KPV LV" deputāti, kā arī viņš turpinās atbalstīt valdību.

Pucens norādīja, ka līdzšinējie notikumi ir "KPV LV" iekšējas nesaskaņas, nevis valdības grūtības. Deputāts arī piebilda, ka redz, ka arī atsevišķiem citiem politiskajiem spēkiem koalīcijā ir iekšējas nesaskaņas.

Politiķis norādīja, ka frakcija "uzklausīja Ati" un ka deputāti ļoti novērtē Zakatistova ieguldīto darbu frakcijas vadīšanā. Frakcija arī pilnībā atbalsta Zakatistovu kā Finanšu ministrijas parlamentāro sekretāru, uzsvēra politiķis.

Viņš skaidroja, ka deputāti nesteigsies izvirzīt jauno frakcijas vadītāju. Trešdien, 16.decembrī, frakcija turpinās runāt par savstarpējās sadarbības jautājumiem.

Jaunievēlētajam partijas "KPV LV" vadītājam Rolandam Milleram Pucens novēl veiksmi, kā arī rādīt labu piemēru, veidojot partijas komandu uz pašvaldību vēlēšanām 2021.gadā. Partijas vadītājam būs jāstrādā pie vēlētāju uzticības atgūšanas, pauda "KPV LV" frakcijas vadītāja vietnieks.

Politiķis skaidroja, ka vispirms jāsagaida Uzņēmumu reģistra lēmums par valdes reģistrēšanu, tad arī varēs spriest par principiem partijas sadarbībā ar ministriem un deputātiem.

Vaicāts, vai var uzskatīt, ka 12.decembrī ievēlētā valde ir kompromisa variants starp vismaz daļu no partijas biedriem, Pucens atbildēja apstiprinoši.

Kā ziņots, 12.decembrī "KPV LV" biedru sapulce lēma Zakatistovu atbrīvot no partijas vadītāja amata un izslēgt no politiskā spēka.

Par partijas jauno priekšsēdētāju ievēlēts Millers un jaunajā valdē ievēlēti arī Ralfs Nemiro, Ēriks Pucens, Ieva Krapāne, Ramona Petraviča, Toms Andersons, Māris Možvillo, Raimonds Nipers un Mārtiņš Bremze. Līdz ar to valdē ievēlēti pieci cilvēki no pavasarī apstiprinātās valdes un trīs cilvēki no 6.decembrī ievēlētās valdes.

Iespējams, 12.decembrī ievēlētās jaunākās valdes sastāvs liecina par sava veida kompromisu starp vismaz daļu no biedriem. Biedru sapulcē arī lemts mainīt līdzšinējo partijas nosaukumu "KPV LV" uz nosaukumu "Par cilvēcīgu Latviju".