Saskaņas centrs gatavs atbalstīt Dombrovski

Pēc premjera Valda Dombrovska (JL) vakar izteiktā aicinājuma veidot koalīciju no četriem politiskajiem spēkiem, apvienība "Saskaņas centrs" šodien izplatījusi paziņojumu presei, kurā pauž gatavību sniegt atbalstu Dombrovskim Saeimā un valdībā.

SC priekšsēdētājs Nils Ušakovs un SC Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs pauž gandarījumu, ka Dombrovskim un SC esot kopīga izpratne par to, ka šobrīd vajag sabiedrību vienot, nevis šķelt.

"Ne velti Latvijas vēlētājs ir devis ievērojamu personiskās uzticības mandātu tieši esošajam ministru prezidentam. Tomēr neviena atsevišķa politiskā partija nav guvusi tik lielu atbalstu, lai īstenotu tikai vienu politisko virzienu. Parlamentāriešiem ir dots tautas mandāts vienoties savā starpā kopdarbam, un tieši to no mums sagaida Latvijas iedzīvotāji," skaidro SC pārstāvji.

Ušakovs un Urbanovičs norāda, ka Dombrovskis ir spēris valsts nacionālajām interesēm atbilstošu soli, jo SC ir saņēmusi oficiālu aicinājumu jaunas valdības izveidošanai.

SC pauž gatavību runāt ar Dombrovski gan par tuvākajā laikā darāmajiem darbiem, gan par valsts ilgtspējīgas attīstības nosacījumiem. Šo darbu sarakstam esot jākļūst par pamatu jaunam koalīcijas līgumam.

"Mums ir jāīsteno rīcības plāns ekonomiskās krīzes pārvarēšanai, vienlaicīgi saglabājot sociālo stabilitāti. Vienojoties par kopīgiem veicamiem darbiem, SC ir gatavs sniegt Dombrovskim visu nepieciešamo atbalstu parlamentā un valdībā," teikts SC paziņojumā.

Jau ziņots, ka Dombrovskis paudis vēlmi nākamo koalīciju Saeimā izveidot no četriem politiskajiem spēkiem - apvienības "Vienotība", Zaļo un zemnieku savienības, SC un "Visu Latvijai-TB/LNNK" (VL-TB/LNNK), kuriem kopā būtu 92 no 100 Saeimas deputātu mandātiem un kas valdībā darbotos uz vienlīdzīgiem principiem.

Latvijā

Dzinēju trūkuma dēļ lidmašīnas paliek uz zemes, tāpēc tiek atcelti reisi, un nacionālā aviokompānija “airBaltic” cieš zaudējumus – tādu cēloņsakarību ķēdi atklājis “airBaltic” izpilddirektors un valdes priekšsēdētājs Martins Gauss. Bet jau pirms diviem gadiem tapa zināms, ka aviokompānija pasūtījusi lidmašīnas ar garu mūžu nestrādājošiem dzinējiem. Bija iespējams prognozēt, ka tie visi ātri vien izies no ierindas.

Svarīgākais