Kavējas Bostonas un Brazīlijas iecirkņu vēlēšanu rezultāti

Šodien Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) saņems 2. oktobrī notikušo vēlēšanu rezultātu oriģinālos protokolus no Brazīlijas, vakar tos ar kurjerpastu saņēma Ārlietu ministrija (ĀM). Tieši ĀM ir tā, kura koordinē ārvalstu vēlēšanu iecirkņu rezultātu saņemšanu un nodošanu CVK. No 1013 iecirkņiem oficiālās informācijas nav par diviem – Brazīliju un Bostonu.

"Šodien informāciju no Brazīlijas vēlēšanu iecirkņa saņems CVK. Bostonā izvietotā iecirkņa rezultāti uz Latviju ir nosūtīti ar kurjerpastu un drīzumā tos vajadzētu saņemt," Neatkarīgajai apstiprināja ĀM preses un informācijas nodaļas otrais sekretārs Gints Serafinovičs.

Tas nozīmē, ka tuvāko dienu laikā būs zināmi visi 29 nākamajā Saeimā ievēlētie deputāti, kas vēlēšanās kandidēja Rīgā un reizē arī ārzemēs. CVK informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa norāda, ka plusiņi un svītrojumi tiek pārskaitīti Rīgā, taču visos reģionos tie jau ir pārskaitīti. Tas nozīmē, ka no Kurzemes 10. Saeimā ar 20 punktu pārsvaru no apvienības Par labu Latviju ir ievēlēts bijušais reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns, nevis 9. Saeimas deputāts Ainars Baštiks.

Latvijā

Latvijas Studentu apvienība (LSA) šodien sarunās ar Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) un Finanšu ministrijas (FM) pārstāvjiem vienojusies par kompromisu nākamgad palielināt "Studētgoda" stipendiju no 175 uz 180 eiro, palielinot arī stipendijas pretendentu maksimālo ienākumu slieksni, aģentūrai LETA pavēstīja LSA pārstāve Evelīna Tīna Circene.

Svarīgākais