Ja situācija uzlabosies, varētu pārskatīt sejas masku nēsāšanas prasību mazākajiem skolēniem

© Pixabay

Sejas masku nēsāšanas pienākumu mazākajiem skolēniem varētu pārskatīt, ja epidemioloģiskā situācija uzlabosies, izriet no Saeimas deputāta Jāņa Dombravas (NA) sacītā pēc tikšanās ar koalīcijas partneriem.

Dombrava uzsvēra, ka Latvijai un citām reģiona valstīm saslimstība ar Covid-19 pieaug. "Mūsu visu mērķis ir salauzt vīrusa augšupejošu līkni. Ja ierobežojumi tiks ievēroti, tad ap Ziemassvētkiem varētu redzēt pirmos uzlabojumus, bet otrajā janvāra nedēļā jau varētu salauzt saslimstības pieauguma līkni," sacīja deputāts.

Politiķis stāstīja, ka koalīcijas partneri diskutējuši arī par patlaban noteikto pienākumu sejas maskas no janvāra nēsāt arī mazāko klašu skolēniem. Nacionālā apvienība sagaida detalizētu informāciju, kā ar maskām tiktu nodrošināti aptuveni 80 000 1.-4.klašu skolēni.

"Partneri apliecināja, ka ir gatavi vēlreiz lemt par sejas maskām skolās, ja epidemioloģiskā situācija uzlabosies," teica Dombrava.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.