Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

"KPV LV" rosina nepalielināt algas pašvaldību vadītājiem un vietniekiem

© f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis

"KPV LV" Saeimas frakcija rosina arī pašvaldību vadītājiem un vietniekiem atalgojumu saglabāt līdzšinējā apmērā, neparedzot tā palielinājumu, informēja partija.

Priekšlikums iesniegts likumprojektā, kas paredz līdz nākamā gada beigām iesaldēt valdības locekļu un ministriju parlamentāro sekretāru algas. Šo priekšlikumu sākotnēji rosināja opozīcija, bet vēlāk arī daļa no koalīcijas, tajā skaitā "KPV LV" pārstāvji.

Labklājības ministre, Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas deputāte Ramona Petraviča izteikusies, ka pandēmijas dēļ pašlaik nav īstais laiks pilnveidot augstāko amatpersonu atalgojuma sistēmu valsts pārvaldē, arī pašvaldībās.

"Mums visiem ir jābūt solidāriem ar sabiedrību. Kā partijas ministri mēs arī atteicāmies no ministru atalgojuma palielināšanas," uzsvēra politiķe.

"KPV LV" Saeimas frakcijas vadītāja vietnieks Ēriks Pucens norāda, ka Saeimas deputāti jau pirms gada lēma par sava atalgojuma pieauguma iesaldēšanu.

Kā ziņots, izskatīšanai Budžeta komisijai nodoti gan opozīcijas, gan koalīcijas atsevišķi rosinātie grozījumi Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā, ar kuriem paredzēts iesaldēt valdības locekļu un ministriju parlamentāro sekretāru algas.