Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Saeima atkal lems par Pūces ievēlēšanu parlamenta komisijās

© f64.lv, Vladislavs Proškins

Šodien Saeimas deputāti plāno sanākt uz četrām ārkārtas sēdēm, lai tostarp pabeigtu iepriekš iesāktas, bet nepabeigtas plenārsēdes.

Pirmā sēde notiks plkst.9, un tajā plānots lemt arī par Apvienotās Karalistes pilsoņa, diriģenta Karela Marka Šišona uzņemšanu Latvijas pilsonībā par īpašiem nopelniem Latvijas labā.

15 minūtes pēc šīs sēdes beigām paredzēts 19.novembra otrās ārkārtas sēdes turpinājums, kurā tostarp tiks nolasīts paziņojums par to, ka deputāts Aldis Gobzems pārkāpis Saeimas deputāta ētikas kodeksu, aicinot cilvēkus nevalkāt aizsargmaskas.

Vēlāk notiks 19.novembra trešās attālinātās ārkārtas sēdes turpinājums. Tās darbakārtībā ir lēmumprojekti par bijušā ministra Jura Pūces (AP) ievēlēšanu darbam parlamenta komisijās. Iepriekš, daudziem Saeimas deputātiem nebalsojot, nebija kvoruma un Pūce komisiju sastāvā vēl netika ievēlēts.

Savukārt noslēgumā paredzēts izskatīt 26.novembra ārkārtas sēdes darbakārtībā ietvertos jautājumus. To vidū ir vairāku tiesnešu atbrīvošana no amata, kā arī šī gada budžeta līdzekļu pārdale.