Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Pavļuts: Covid-19 atbalsta programmā nepieciešami būtiski uzlabojumi

© f64.lv, Ģirts Ozoliņš

Covid-19 krīzes atbalsta programmā ir nepieciešami nekavējoši un būtiski uzlabojumi, šodien Saeimas debatēs pauda "Attīstībai/Par!" (AP) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Daniels Pavļuts.

"Diemžēl jāatzīst, ka Covid-19 krīzē atbalsta programmā nepieciešami nekavējoši un būtiski uzlabojumi," uzsvēra Pavļuts.

Politiķis pauda, ka veselības ministre Ilze Viņķele (AP) un AP iepriekš vairākkārt aicinājuši gan Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV), gan nozaru ministrus vienlaikus ar ierobežojumiem pieņemt detalizētas atbalsta programmas tiem, kuri to dēļ cieš zaudējumus.

"Diemžēl aicinājumi nereti palikuši nesadzirdēti. Aicinu valdību strādāt kā komandu un darīt savu darbu, cik labi vien iespējams," norāda AP frakcijas vadītājs.

Politiķis akcentēja, ka iedzīvotājiem ir vajadzīga pārliecība, ka valsts viņiem palīdzēs pārdzīvot ārkārtējo situāciju. "Kritiski ir beidzot panākt, lai valsts atbalsts Covid-19 ierobežojumu skartos cilvēkus un uzņēmumus sasniedz ātri un precīzi," pauda politiķis.

Saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra datiem bailes zaudēt savus ienākumus ir viens no iemesliem, kāpēc daļa cilvēku pašlaik nav tik disciplinēti ierobežojumu ievērošanā, norādīja Pavļuts.

Jau ziņots, ka Ministru kabinets otrdien, 1.decembrī, nolēma Covid-19 izplatības ierobežošanas nolūkos pagarināt valstī izsludināto ārkārtējo situāciju līdz 11.janvārim.

Covid-19 ierobežošanai valdība nolēma noteikt pienākumu nēsāt sejas maskas visās iekštelpās, izņemot mājās, tādējādi tās būs jāvalkā arī darba kolektīvos. Brīvdienās būs atļauts strādāt tikai pirmās nepieciešamības preču veikaliem. Tāpat tiks ierobežots cilvēku skaits veikalos un sabiedriskajā transportā, kā arī pulcēšanās būs atļauta vienas mājsaimniecības ietvaros.

Ārkārtējā situācija valstī ir spēkā no 6.novembra.