Aivis Ronis piedalīsies NATO ārlietu un aizsardzības ministru sanāksmē

14.oktobrī ārlietu ministrs Aivis Ronis piedalīsies NATO ārlietu un aizsardzības ministru sanāksmē Briselē (Beļģijā), kuras dienaskārtībā ir gatavošanās 19.-20.novembrī Lisabonā (Portugālē) plānotajam NATO valstu un valdību vadītāju samitam.

Šīs nedēļas sanāksmes ietvaros tiks diskutēts par jaunās NATO Stratēģiskās koncepcijas projektu, kuru ir sagatavojis NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens (Anders Fogh Rasmussen), un kuru ir plānots apstiprināt novembrī. Līdz Lisabonas samitam NATO dalībvalstīm ir jāpanāk vienošanās par jaunās Stratēģiskās koncepcijas saturu, kas noteiks alianses stratēģisko vīziju nākamajai desmitgadei.

Līdz ārlietu ministra amatā stāšanās brīdim Aivis Ronis kā Baltijas valstu pārstāvis līdzdarbojās jaunās NATO Stratēģiskās koncepcijas ekspertu grupā, kura savas rekomendācijas NATO ģenerālsekretāram iesniedza 2010.gada 17.maijā. NATO ģenerālsekretārs A.F.Rasmusens ir uzsvēris, ka ekspertu grupas rekomendācijas ir labs pamats viņa sagatavotajam jaunās NATO Stratēģiskās koncepcijas uzmetumam un labi atspoguļo dalībvalstu nostājas.

Latvijā

Joprojām jauna, vienmēr stilīga un tālredzīga – tā var raksturot Jūrmalas Valsts ģimnāzijas direktori Ievu Tarandu, kura Skolotāju dienā organizē zibakciju, lai atgādinātu sabiedrībai, ka ikviens skolotājs “ir jāatbalsta, jo viņš ir cilvēks, kas uzticīgi pilda savas valsts prāta un dvēseles uzlikto darbu”. Kādi šodien ir skolēni? Kā viņiem par daudz, bet kā pietrūkst? Par to un daudz ko citu – saruna ar Ievu Tarandu. Lai gaiša gandarījuma pilna Skolotāju diena!

Svarīgākais