Mūrniece pierunāta nepretendēt uz iekšlietu ministra amatu

© f64

"Jaunā laika" (JL) politiķe Linda Mūrniece, kurai neizdevās iekļūt 10.Saeimā, esot pierunāta atkārtoti nepretendēt uz iekšlietu ministres amatu, līdz ar to iekšlietu ministra amats varētu tikt Ģirtam Valdim Kristovskim (PS).

Mūrniece varētu atgriezties Saeimā ar tā dēvēto "mīksto mandātu" - uz kāda sava partijas biedra ministrēšanas laiku - un, iespējams, kļūt par Nacionālās drošības komisijas vadītāju, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "De facto".

Labklājības ministriju tiekot plānots apvienot ar Veselības ministriju un tās vadību uzticēt Gundaram Daudzem (ZZS), tomēr pats Daudze vēl šauboties, vai pieņemt šo izaicinājumu. Savukārt reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministriju tiekot plānots apvienot ar Vides ministriju un tās vadību uzticēt Raimondam Vējonim (ZZS).

Ekonomikas ministra portfelis varētu tikt Uldim Augulim (ZZS), bet no finanšu ministra portfeļa atteicies Andris Vilks no "Vienotības" tā dēvētās Ēlertes grupas. JL esot gatavs kandidātus meklēt arī ārpus savām rindām. Izglītības un zinātnes ministra postenis paliks ZZS un to ieņemšot kāds no partijas sarakstos ievēlētajiem profesoriem.

Kā ziņots, aizsardzības ministra amatu varētu ieņemt Imants Viesturs Lieģis (PS), ārlietu ministra amatu - Artis Pabriks (SCP), kultūras ministra amatu - Ints Dālderis (JL), satiksmes ministra amatu - Artis Kampars (JL), zemkopības ministra amatu - Jānis Dūklavs (ZZS), bet tieslietu ministra amatu - Gaidis Bērziņš (TB/LNNK), lai arī pēdējās dienās aktīvi tiek debatēts, vai viņa pārstāvētā apvienība vispār tiks aicināta valdībā.

Telekompānija LNT iepriekš tika ziņojusi, ka Kristovskim varētu tikt tieslietu ministra amats, veselības ministres - Sarmītei Veidei, bet labklājības joma palikšot ZSS pārziņā.

Jau ziņots, ka 10.Saeimas vēlēšanās ir uzvarējusi apvienība "Vienotība", kurā apvienojās partijas "Jaunais laiks", "Pilsoniskā savienība" un "Sabiedrība citai politikai". "Vienotība" 10.Saeimā "Vienotība" ieguvusi 33 deputātu mandātus, SC - 29 mandātus, ZZS - 22 mandātus, VL-TB/LNNK - astoņus mandātus, PLL arī ieguvusi astoņus mandātus.

"Vienotības" pārstāvji jau iepriekš izteikušies, ka, visticamāk, koalīciju jaunajā Saeimā un valdību varētu veidot "Vienotība", ZZS un VL-TB/LNNK. Tomēr "Vienotība" par iespējamu sadarbību veic arī sarunas ar SC, neizslēdzot, ka SC varētu tikt piedāvāts kāda ministra amats. Pret to piesardzīgu attieksmi paudusi ZZS, savukārt pret SC iesaistīšanu klaji negatīvi noskaņoti ir VL-TB/LNNK pārstāvji. PLL jau ir paziņojusi, ka plāno atrasties "konstruktīvā opozīcijā".

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.