Par labu Latviju! "piesakās" strādat opozīcijā

Tikko beigusies apvienības Vienotība tikšanās ar apvienības Par labu Latviju! pārstāvjiem Gunti Ulmani un Māri Riekstiņu, kas apliecinātu sava politiskā spēka gatavību 10. Saeimā strādāt opozīcijā.

Uz svarīgo tikšanos nebija atnācis nedz Ainārs Šlesers, nedz Andris Šķēle, jo, kā sacīja G. Ulmanis, abi politiķi "bija aizņemti citos darbos".

Sarunā ar Vienotību PLL pārstāvji atzina, ka būšot konstruktīva opozīcija, kas atbalstīs visas valdības labās ieceres un iestāsies „pret”, piemēram, samazinātās PVN likmes paaugstināšanu vai pensiju samazināšanu. Tikmēr V. Dombrovskis uzsvēra, ka PLL un Vienotībai ir kopīgs redzējums daudzos jautājumos, tostarp, par ārlietām, aizsardzību, dalību NATO un Latvijas misiju Afganistānā. Tādēļ premjers neizslēdza varbūtību, ka PLL nākamajā parlamentā tiks piedāvāts kāds amats Saeimas komisijās.

Tāpat G. Ulmanis apliecināja, ka, pat atrodoties opozīcijā, PLL tomēr pildīšot vēlētājiem dotos solījumus, tostarp sekot līdzi pārdomātam starptautiskā aizdevuma izlietojumam.

Svarīgākais