Ušakovs nesaskata pamatu izmaiņām Rīgas domes valdošajā koalīcijā

Rīgas mērs un viens no "Saskaņas centra" (SC) līderiem Nils Ušakovs nesaskata pamatu veikt izmaiņas Rīgas domes valdošajā koalīcijā līdztekus sarunām par nākamās valdības veidošanu.

Ušakovs telekompānijā LNT apgalvoja, ka neredz pamatu "vienotā paketē" runāt par izmaiņām valdības un Rīgas domes valdošajās koalīcijās, jo vēlēšanu rezultāti liecinot, ka SC idejas Rīgā ir uzvarējušas - atbalsts šim politiskajam spēkam gada laikā kopš pašvaldību vēlēšanām audzis, bet "Vienotības" partijām - samazinājies.

Rīgas mērs gan atzina, ka sadarbība ar domes opozīciju ir jāizveido labāka. Savukārt taujāts, kas domē mainīsies pēc Aināra Šlesera (PLL) aiziešanas uz Saeimu, Ušakovs sacīja, ka bez vicemēra Rīga nepaliks un, visticamāk, šajā krēslā sēdīsies Andris Ameriks, bet par Rīgas brīvostas vadītāju vēl tikšot lemts.

Taujāts, par kādu sadarbību šodien sarunās varētu vienoties SC un "Vienotība", Ušakovs konkrētu atbildi nesniedza - SC šodien uzklausīšot "Vienotības" cilvēkus, ja viņu piedāvājums sakritīšot ar SC vēlētāju gribu, tikšot vērtētas sadarbības iespējas.

No "Vienotības" SC sagaidot skaidru skatījumu, kā Latvija attīstīsies, kāda būs budžeta politika un uz kā rēķina notiks budžeta konsolidācija. SC noteikti nepiekritīšot sociālo lietu aiztikšanai, piemēram, pensiju samazināšanai.

Pēc Ušakova vārdiem, pašreizējā mazākuma koalīcija Saeimas vēlēšanās ir ieguvusi ievērojamu atbalstu, tomēr esot jautājums, cik tā būs stabila.

Svarīgākais