Ierēdņi vairs nevarēs iesaistīties politikā

No šī gada 1. decembra spēkā varētu stāties likuma grozījumi, kas aizliegs ierēdņiem savu tiešo darbu savienot ar aktīvu politisko darbību. To paredz likuma «Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā» grozījumi, kurus Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldību komisija vakar pabeidza gatavot galīgajam lasījumam.

Portāls db.lv vēsta - savu tiešo darbu ar aktīvu politisko darbību, proti, amatu ieņemšanu politiskajās partijās vairs nevarēs savienot valsts iestāžu vadītāji un pašvaldību izpilddirektori, viņu vietnieki, kā arī valsts kapitālsabiedrību valžu un padomju locekļi, vispārējā un specializētā valsts civildienesta ierēdņi, Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonas ar speciālo dienesta pakāpi, pašvaldības policijas amatpersonas, kā arī Nacionālo bruņoto spēku profesionālā dienesta karavīri, militārie un civilie darbinieki. Patlaban likums šādu ierobežojumu nenosaka.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.