Arodbiedrību protesti Latvijā visai klusi un mazskaitlīgi

© Raitis Plauks/f64

Noslēdzoties Eiropas Rīcības dienas piketam Rīgā, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) priekšsēdētājs Pēteris Krīgers aicināja piketa dalībniekus atsiet vaļā akcijā izmantotās jostas, un viena no tām kā simboliska taupības josta tika atstāta uz valdības ēkas kāpnēm.

Piketa dalībniekiem bija stilizētas melnas jostas ar uzrakstiem "Nē - bargai taupībai". Ar katru jostu bija apjozušies vairāki dalībnieki kopā. Viena no tām tika atstāta valdībai.

Kā sacīja Krīgers, šī josta lai paliek valdībai un atgādina par šo akciju, kad viņiem atkal gribēsies kaut ko "griezt".

Tāpat Krīgers piketa dalībniekiem sacīja, ka līdz oktobra sākumam visi tie, kuri vēlas, var aizpildīt īpaši sagatavotas pastkartes, ierakstot tur savus aicinājumus vai vēlējumus jaunajiem Saeimas deputātiem. Šīs pastkartes LBAS pirmajā Saeimas plenārsēdē nodos deputātiem.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Krīgers, viņš šīsdienas akciju vērtē pozitīvi, tomēr tagad atliek vien gaidīt, kad sāks rīkoties mūsu valdība.

Viņš skaidroja, ka akcija šodien bija paredzēta un arī noritēja mierīgā gaisotnē bez daudzām uzrunām, lai šajā vēlēšanu laikā lieki "netracinātu" sabiedrību, jo, visdrīzāk, uzstāties būtu gribējuši arī politisko partiju pārstāvji.

Krīgers arī uzskata, ka tie politiskie spēki, kas bija starp pārējiem akcijas dalībniekiem, šodien klātesošos netraucēja.

Kā ziņots, pie Ministru kabineta ēkas šodien bija pulcējušies vairāk nekā simts Eiropas Rīcības dienas piketa dalībnieku.

Kā novēroja aģentūra LETA, vairāki dalībnieki turēja rokās Eiropas Rīcības dienas plakātus ar saukļiem "Nē - bargai taupībai, jā - izaugsmei!". Tāpat bija redzams kāds plakāts ar uzrakstu "Birokrāti saņem darba algu, kamēr strādnieki ceļ darba ražīgumu" vai arī "Valdība: ES cenas - jā, ES algas - nē".

Kā novēroja aģentūra LETA, piketa dalībnieku vidū ir arī partijas "Ražots Latvijā" pārstāvji, piemēram, Agris Sūna.

Tāpat pa Brīvības ielu garām valdības ēkai pabrauca "Ražots Latvijā" busiņš, no kura skaļrunī ikviens tika aicināts balsot par 3.sarakstu.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.