Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Plāno dibināt Latvijas opozīcijas deputātu asociāciju

Ķekavas novada domes deputātu frakcijas "Savam novadam" vadītājs Andis Adats iecerējis izveidot Latvijas opozīcijas deputātu asociāciju.

Adats informēja aģentūru LETA, ka šādu asociāciju plāno dibināt, "lai veicinātu Latvijas politiskās un ekonomiskās situācijas atveseļošanu un pilnvērtīgāk pārstāvētu dažādu Latvijas iedzīvotāju slāņu intereses".

Topošās organizācijas mērķis ir panākt plaisas mazināšanu starp pozīcijas un opozīcijas deputātiem, kā arī atjaunot un pilnveidot likumdošanas bāzi, lai veicinātu opozīcijā esošo deputātu vēlētāju pārstāvniecību.

Asociācijā nodarbosies ar opozīcijā esošo politiķu tālāku izglītošanu, juridisko konsultēšanu, viedokļu noskaidrošanu un interešu pārstāvēšanu.

"Uzskatu, ka konstruktīva opozīcija, kura sastāv no inteliģentiem un saliedētiem politiķiem, tikai veicinās un uzlabos politiķu darbu visas sabiedrības labā," paudis Adats.

Patlaban notiekot aktīvas konsultācijas ar Saeimā pārstāvēto politisko spēku pārstāvjiem, Latvijas Pašvaldību savienību, pašvaldību opozīcijas deputātiem, juristiem un politologiem par Latvijas opozīcijas deputātu asociācijas izveidošanu. Paredzēts, ka tuvākajā laikā tiks organizēta arī pirmā konference, kurā tiks konkretizēti veicamie darbi.