Jūrmalas domē Ančāna atalgojuma kāpumu par komitejas vadīšanu skaidro ar jauniem darba pienākumiem

Jūrmalas domes Izglītības komitejas vadītāja atalgojuma pieaugums līdz 1201 latam mēnesī, ko turpmāk saņems deputāts Ilmārs Ančāns, esot skaidrojams ar jauniem darba pienākumiem šajā amatā, aģentūru LETA informēja pašvaldībā.

Jūrmalas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja pienākumu izpildītāja Inese Auniņa informēja, ka pašvaldībā izglītības nozares pārraudzības funkcijas iepriekš realizēja priekšsēdētāja vietnieks izglītības jautājumos, kura atalgojums bija noteikts 1270 lati mēnesī. Pašreiz šī štata vieta ir likvidēta, bet nozares pārraudzības funkcijas uzdots realizēt domes Izglītības komiteju vadītājam, kuram noteikts līdzvērtīgs atalgojums - 1201 lats mēnesī.

Lēmums par Izglītības komitejas vadītāja algas apmēru tika pieņemts iepriekšējā domes sēdē, par šo lēmumu nobalsoja astoņi deputāti. Atšķirībā no citu komiteju vadītājiem Ančāns domē strādāšot pilnu darba dienu, tāpēc viņa atalgojums ir augstāks nekā citu komiteju vadītājiem, kas ierodas tikai uz domes un komiteju sēdēm.

Pēc Auniņas vārdiem, šāds lēmums pieņemts, jo izglītība esot viena no Jūrmalas domes darbības prioritātēm.

Kā ziņots, līdz ar mēra nomaiņu Jūrmalā pārmaiņas sākušās arī vairākās domes struktūrās. Iecelts vēl viens mēra vietnieks, kā arī mainīts vairāku domes komiteju sastāvs, mainīts valdes locekļu sastāvs gandrīz visās pašvaldības kapitālsabiedrībās.

"Jūrmalgeitas" galvenais varonis Ančāns iecelts ne vien par Izglītības komitejas vadītāju, bet kļuvis arī par Jūrmalas slimnīcas valdes locekli.

Līdz ar Izglītības komitejas vadītāja amata iegūšanu Ančāna ienākumi vairākkārt pieaugs. Līdz šim kūrortpilsētas domes deputāti par kādas no septiņu komiteju vadīšanu pie deputāta algas saņēma 300 latu lielu piemaksu, taču Ančāna atalgojums par izglītības nozares uzraudzību būs 1201 lats mēnesī.

Ančāns šādu atalgojumu uzskata par adekvātu. "Tā ir pilna darba slodze visu darba dienu," iepriekš sacīja Ančāns. "LETA video" salīdzina, ka Saeimas deputāts par komitejas vadīšanu saņem gandrīz sešas reizes mazāku atalgojumu - 193 latus mēnesī.

Jūrmalas domei tuvu stāvošas personas "LETA video" informēja, ka tieši jaunais amats ir tas, kas pārliecināja Ančānu pieslieties jaunajai Jūrmalas domes koalīcijai. Ančāns to, ka viņa balss tikusi nopirkta, piedāvājot labi atalgotu amatu, noraida. "Tas ir provokatīvs jautājums," sacīja Ančāns.

Jau ziņots, ka Jūrmalas dome 9.septembrī atkārtotā sēdē lēma par pilsētas mēra Romualda Ražuka (PS) atbrīvošanu no mēra amata. Astoņi Jūrmalas domes deputāti augusta beigās Ražukam iesniedza pieprasījumu sasaukt domes ārkārtas sēdi par mēra atbrīvošanu no amata. Pieprasījumu parakstīja deputāti Ilmārs Ančāns ("Mūsu zeme"), Larisa Loskutova, Egmonts Krūmiņš ("Jūrmala - mūsu mājas"), Vladimirs Maksimovs ("Jūrmala - mūsu mājas"), Gatis Truksnis (LZS, KDS, LPP/LC), Māris Dzenītis, Raimonds Munkevics ("Jūrmala - mūsu mājas") un Dzintra Homka.

Jūrmalas dome 9.septembrī nolēma par domes priekšsēdētāju iecelt bijušo pilsētas izpilddirektoru Gati Truksni (LZS, KDS, LPP/LC). Par Trukšņa iecelšanu Jūrmalas mēra amatā nobalsoja astoņi deputāti, bet par otru mēra amata kandidātu Romualdu Ražuku (PS) nobalsoja septiņi deputāti.

Latvijā

Inčukalna pazemes gāzes krātuvē septembra vidū ir iesūknēta dabasgāze 18,6 teravatstundu (TWh) apmērā, kas veido 75% no krātuves ietilpības, piektdien žurnālistiem sacīja vienotā dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS"Conexus Baltic Grid" ("Conexus") valdes priekšsēdētājs Uldis Bariss.

Svarīgākais