Saeima atbalsta pašvaldības deputāta pilnvaru anulēšanu valsts valodas nezināšanas dēļ

Saeima galīgajā lasījumā pieņēmusi grozījumus Republikas pilsētas domes un novada domes deputāta statusa likumā, kas paredz iespēju ar tiesas spriedumu anulēt pašvaldības deputāta mandātu, ja domē ievēlētais deputāts, kurš neprot valsts valodu, sešu mēnešu laikā to nebūs apguvis.

Deputāta valsts valodas zināšanas pārbaudīs Valsts valodas centrs, un tam būs pienākums informēt attiecīgās domes priekšsēdētāju par konkrētā deputāta valsts valodas zināšanu nepietiekamo līmeni, kā arī aicināt attiecīgo deputātu apgūt valsts valodu.

Grozījumi nosaka, ka pašvaldības domes priekšsēdētājam būs jānodrošina finansējums deputāta valsts valodas apmācībām un deputātam sešu mēnešu laikā būs jāapgūst latviešu valoda. Pēc šī termiņa Valsts valodas centrs veiks atkārtotu valsts valodas prasmes pārbaudi.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais