Nedrīkstēs "nodot" ierēdni, kurš ziņojis par iespējamo korupciju savā institūcijā

Saeima konceptuāli atbalstījusi izmaiņas likumdošanā, kas noteiks, ka iestāžu vadītājiem ir aizliegts izpaust informāciju par amatpersonām, kuras tiesībsargājošās iestādes ir informējušas par iespējamu interešu konfliktu vai koruptīviem nodarījumiem savā institūcijā.

To paredz plānotās izmaiņas KNAB rosinātos grozījumus likumā "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā".

Tādējādi, ja valsts amatpersona vēlas ziņot par tai zināmiem interešu konfliktiem vai koruptīviem nodarījumiem, kuros iesaistītas citas attiecīgās institūcijas valsts amatpersonas, tā ziņo KNAB. Savukārt valsts drošības iestādēs strādājošām valsts amatpersonām par tām zināmajiem interešu konfliktiem vai citiem koruptīviem nodarījumiem, kuros iesaistītas citas attiecīgās institūcijas valsts amatpersonas, jāziņo Satversmes aizsardzības birojam.

Latvijā

Būtu jāturpina sniegt atbalsts reģionālajiem medijiem, lai reģionu iedzīvotājiem nodrošinātu pieeju kvalitatīvam saturam par sabiedriski nozīmīgiem notikumiem, pirmdien tiekoties ar kultūras ministri Agnesi Lāci (P), uzsvēra Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.