Noraida ideju piešķirt papildu balsstiesības bērnu vecākiem

Saeima šodien noraidīja apvienības "Par labu Latviju!" ierosinātos grozījumus vēlēšanu likumdošanā, kas paredzēja piešķirt papildu balsstiesības pašvaldību vēlēšanās par katru nepilngadīgo bērnu vienam no vecākiem.

Likumprojekta iesniedzēju pātrstāvis, kādreizējais Bērnu un ģimenes lietu ministrs Ainars Baštiks argumentēja, ka šādas izmaiņas nepieciešamas katastrofālās demogrāfiskās situācijas uzlabošanai. Viņš uzsvēra, ka šobrīd pensionāru attiecība pret strādājošajiem Latvijā ir 1 pensionārs pret 1,4 strādājošajiem, lai gan optimālā proporcija ir 1:4. "Šāds sadalījums rada situāciju, kad vēlēšanās visas partijas koncentrējas vienīgi uz cilvēkiem ar sirmiem matiem, solot pensiju nesamazināšanu. Taču neviens nedomā par jaunāko paaudzi," pauda deputāts. Viņaprāt, piešķirot nepilngadīgu bērnu vecākiem papildus balstiesības, tiktu radīta vide, lai partijas vairāk domātu tieši par bērnu vecāku problēmām.

Tikmēr likuma izmaiņu pretinieki kategoriski uzsvēra, ka šāda iecere ir antikonstitucionāla un neatbilsts starptautiski noteiktai labajai praksei.

"Par" šo likumprojekta nodošanu komisijām nobalsoja 27, pret - 41, atturējās - 14 deputāti.

Svarīgākais