VL-TB/LNNK Saeimas frakcija tiksies ar Kleckinu un Kursīti

Šodien "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) Saeimas frakcija tiksies ar Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes priekšsēdētāju Ābramu Kleckinu un Valsts valodas centra Valodas kontroles nodaļas vadītāju Antonu Kursīti, lai pārrunātu "TV5" liegumu VL-TB/LNNK pārstāvjiem piedalīties priekšvēlēšanu diskusijās, runājot latviski.

Šobrīd "TV5", neskatoties ne uz NEPLP, ne Valsts valodas centra sāktajām administratīvajām lietvedībām par satiksmes ministram Kasparam Gerhardam (TB/LNNK) liegtajām tiesībām paust savu viedokli valsts valodā, turpina ignorēt Valsts valodas likuma, Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma un citu normatīvo aktu prasības. "TV5" esot uzrunājusi atsevišķus nacionālās apvienības pārstāvjus, kā obligātu nosacījumu dalībai savās pārraidēs izvirzot prasību runāt krievu valodā, un šādu nosacījumu izvirzījusi arī VL-TB/LNNK kopumā.

Uz nacionālās apvienības pārstāvja lūgumu dot iespēju piedalīties "TV5" priekšvēlēšanu diskusijās "48 minūtes" televīzijas pārstāve esot atbildējusi, ka tas iespējams vienīgi krievu valodā, atsakot iespēju izmantot tulkošanu, informēja partijas pārstāvis.

Pēc VL-TB/LNNK frakcijas deputātu domām, šāda rīcība ir nepieņemama no Latvijas Satversmes viedokļa un faktiski ir ņirgāšanās par Latvijas valstiskumu. Ar to tiek atklāti ignorētas tiesības runāt valsts valodā un vēlētāju tiesības saņemt informāciju no Saeimas deputātu kandidātiem latviešu valodā. "Šādu "TV5" rīcību uzskatām par pietiekami smagu pārkāpumu, lai atbilstoši Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumam uz laiku līdz septiņām dienām apturētu šī elektroniskā plašsaziņas līdzekļa darbību," teikts Kleckinam nosūtītajā vēstulē.

Svarīgākais