Valainis: Rīgas namu pārvaldnieka privatizācija nav pieļaujama

© Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām izvirzītais saraksta līderis Viktors Valainis neatbalsta Rīgas domes līdzdalības izbeigšanu SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP), kas par nelietderīgu atzīta auditā. „Uzņēmumam no naudas izsaimniekotāja jākļūst par Rīgas mājokļu atjaunotāju,” akcentē V.Valainis.

Viņš norāda, ka simtiem namu Rīgā ir teju avārijas stāvoklī, siltināšanas programma ir izgāzusies, komunālie maksājumi ir nepamatoti augsti. „Tas jāmaina jau saknē. Kategoriski iebilstu auditorkompānijas "Ernst&Young" ieteikumam izbeigt Rīgas domes līdzdalību RNP. Ir jāsaprot, ka līdzdalības izbeigšana nozīmē vai nu uzņēmuma likvidāciju, vai uzņēmuma daļu pārdošanu privātiem uzņēmējiem,” skaidro V.Valainis.

Tā vietā, lai vadītu uzņēmumu godprātīgi, iepriekšējā vadība ir darījusi visu, lai novestu RNP līdz faktiskam bankrotam, uzskata V.Valainis, piebilstot, ka tas, visticamāk, tika darīts, lai uzņēmumu “atdotu par sviestmaizi” politiski pietuvinātiem darboņiem.

Kandidējot Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās, V.Valainis sola darīt visu, lai uzņēmums tiktu vadīts ar saimnieka roku, liekot rīdzinieku intereses pāri visam.

Latvijā

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo 1953.gadā dzimušo Elenu Fedorovu, kura vakar, 19.septembrī ap pulksten 12.00 izgāja no savas dzīvesvietas Liepājā, Siļķu ielā un līdz šim brīdim viņas atrašanās vieta nav zināma.

Svarīgākais