Zatlers aicina Zviedrijas bankas aktīvāk veicināt uzņēmējdarbības kreditēšanu Latvijā

Valsts prezidents Valdis Zatlers Ņujorkā, ASV, darba brokastu laikā ar Zviedrijas premjerministru Fredriku Reinfeldu aicināja Zviedrijas bankas aktīvāk veicināt uzņēmējdarbības kreditēšanu Latvijā.

Zatlers ar Zviedrijas premjerministru tikšanās laikā pārrunāja ekonomisko situāciju Latvijā un Baltijas reģionā kopumā. Zviedrijas premjers esot apstiprinājis, ka zviedru valdība atbalsta Latvijas centienus tautsaimniecības stabilizācijas procesā un Zviedrija ilgtermiņā ir ieinteresētā Baltijas reģiona ekonomiskajā stabilitātē.

Šodien Zatlers piedalījies arī goda konsula Dara Dēliņa organizētajā apaļā galda diskusijā, kurā bija pārstāvēti vairāku ietekmīgu investīciju fondu, piemēram, "JP Morgan Chase", un kredītreitingu aģentūru "Standart un Poor’s Inc" un "Moody’s Investor Services" pārstāvji, kā arī žurnālisti un politiskie analītiķi.

Diskusijā pārrunāts, kā Latvija pārvar ekonomiskās krīzes sekas, pievēršoties strukturālo reformu gaitai, sadarbībai ar starptautiskajiem aizdevējiem un sociālās drošības programmu ieviešanai.

Sarunas dalībnieki interesējās par Zviedrijas biznesa interesēm Latvijā, īpaši par kaimiņvalsts banku ietekmi uz Latvijas tautsaimniecību.

Savukārt finanšu nozares pārstāvji diskusijā aktualizējuši jautājumu par eiro ieviešanas perspektīvām Latvijā, kā arī nekustamā īpašuma nodokļa pieņemšanu. Vairāki sarunu biedri vēlējušies noskaidrot Latvijas redzējumu transatlantiskās drošības jautājumos.

Tāpat šodien Ņujorkā Valsts prezidents tikās arī ar Kosovas prezidentu Fatmiru Sejdiu, ar kuru pārrunāta politiskā un ekonomiskā attīstība Kosovā un Balkānu reģionā.

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais