Uz pirmajām intervijām aicinās četrus "Latvenergo" valdes priekšsēdētāja amata kandidātus

Uz pirmajām intervijām tiks aicināti četri AS "Latvenergo" valdes priekšsēdētāja amata kandidāti, savukārt cīņu par valdes locekļa krēslu turpinās astoņi. Pirmās intervijas veiks atlases kompānija. Ir izstrādāts kompetenču modelis, kur ietvertas vairākas vērtējamās jomas, piemēram, vadības prasmes. Atlases kompānija novērtēs kandidātus pēc šī modeļa un secinājumus iesniegs komisijai.

Paredzams, ka komisija tad izvēlēsies ne vairāk kā trīs cilvēkus katram amatam, ko aicinās uz interviju.

Tiek rognozēts, ka šos cilvēkus komisija varētu izvēlēties sēdē 24.septembrī, bet 1.oktobrī kandidātus varētu nointervēt un pieņemt lēmumu par konkursu uzvarētājiem.

Konkursa komisijā ir Pūce, viņa vietnieks Gatis Ābele, arodbiedrības "Enerģija" priekšsēdētāja Jevgenija Stalidzāne, EM Enerģētikas departamenta vadītājs Dins Merirands un EM Juridiskā departamenta vadītāja Māra Līdumniece.

Uz "Latvenergo" valdes priekšsēdētāja amatu bija pieteikušies 19 pretendenti, savukārt uz valdes locekļa amatu - 46 pretendenti. Uz "Latvenergo" valdes priekšsēdētāja amatu pieteikušies EM valsts sekretāra vietnieks Andris Liepiņš, kā arī AS "Rīgas siltums" vadītājs Āris Žīgurs, savukārt uz koncerna valdes locekļa amatu pieteicies Saeimas deputāts Atis Slakteris (TP). Zināms, ka par valdes priekšsēdētāju vēlas kļūt arī pašreizējais "Latvenergo" valdes priekšsēdētājs Uldis Bariss.

Jauns "Latvenergo" valdes priekšsēdētājs un valdes loceklis tiek meklēts, jo, balstoties uz Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja ziņojumu, no amatiem atcelts iepriekšējais uzņēmuma vadītājs Kārlis Miķelsons un viņa vietnieks Aigars Meļko.

Latvijā

Aizsardzības sistēmas un Nacionālo bruņoto spēku iekšienē, ārpus komunikācijas, ir daudz lietu, kuras vajag mainīt un būs jāmaina, komentējot secinājumus pēc Krievijas drona nokrišanas Latvijas teritorijā, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.