Rīdzinieki diskutēs ar vadošajiem 10. Saeimas vēlēšanu Rīgas deputātu kandidātiem

Pirmdien plkst.17.00 Rīgas Ekonomikas augstskolā notiks vēlētāju diskusija ar 10. Saeimas vēlēšanu vadošajiem Rīgas kandidātiem, ko rīko Vēlēšanu reformas biedrība un Konrāda Adenauera fonds sadarbībā ar Rīgas Ekonomikas augstskolu.

Diskusiju vadīs Aidis Tomsons un tajā piedalīsies Vladimirs Buzajevs (PCTVL, Nr.3 Rīgā), Ģirts Valdis Kristovskis (VIENOTĪBA, Nr.1 Rīgā), Sergejs Dolgopolovs (Saskaņas centrs, Nr.2 Rīgā), Kārlis Seržants (Zaļo un Zemnieku savienība, Nr.2 Rīgā) un Dzintars Rasnačs ("Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", Nr.1 Rīgā). Piedalīties tika aicināta arī apvienība "Par labu Latviju", kura savu pārstāvi nav izvirzījusi.

Diskusijas mērķis ir pirms 10. Saeimas vēlēšanām nodrošināt labāku komunikāciju starp sabiedrību un deputātu kandidātiem, palīdzēt vēlētājiem izdarīt pārdomātāku izvēli, veicināt līdzdalību vēlēšanās un rosināt pilsoniskās sabiedrības plašāku iesaistīšanos politiskajos procesos.

Diskusijas ilgums paredzēts 2.5 stundas, no kurām lielākais laiks - apmēram 60 minūtes ieplānotas tieši Rīgas vēlēšanu apgabala sabiedrības pārstāvju un organizāciju iepriekš sagatavotiem jautājumiem. Lai diskusijās teiktais sasniegtu pēc iespējas plašāku vēlētāju loku, diskusiju pilnu video ierakstu publicēsim internetā un nosūtīsim medijiem ar atļauju lietot sava satura veidošanā.

Svarīgākais