Deputāti neatbalsta iespējamo Tiesībsarga biroja likvidēšanu

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja Ingrīda Circene (JL) neatbalsta Tiesībsarga biroja likvidēšanu.

"Es esmu pret biroja likvidēšanu, jo valsts pārvaldē tiesībsargs aizstāv sabiedrības intereses," aģentūrai LETA sacīja Circene un uzsvēra, ka viņa var piekrist, ka birojā var tikt samazināts strādājošo skaits, bet ne pilnībā likvidēts birojs.

Līdzīgu viedokli pauda arī Saeimas deputāte un bijusī Satversmes tiesas tiesnese Ilma Čepāne (PS), kura aģentūrai LETA uzsvēra, ka viņa ir kategoriski pret biroja likvidēšanu, jo tas būtu slikts signāls citām Eiropas Savienības valstīm. "Dažādi var vērtēt tiesībsargu, bet šī institūcija ir ļoti vajadzīga," sacīja Čepāne.

Čepāne informēja, ka ir gatava runāt ar koalīcijas partneriem, lai birojs netiktu likvidēts.

Premjers Valdis Dombrovskis (JL) šodien žurnālistiem uzsvēra, ka diskusijas joprojām notiek un nekādi konkrēti lēmumi pagaidām nav pieņemti. Par Tiesībsarga biroja tālāko pastāvēšanu arī vēl būšot jāizdiskutē visi plusi un mīnusi.

Kā skaidroja valdības vadītājs, ministrijas patlaban apkopo priekšlikumus par turpmāko funkciju saglabāšanu. Viņš gan pieļāva, ka atsevišķas iestādes izvērtējuma rezultātā arī tiks likvidētas vai apvienotas. Diskusijas par nākamā gada budžetu turpināsies arī nākamnedēļ.

Kā ziņots, darbā pie nākamā gada budžeta izdevumu samazinājuma tiks diskutēts par iespējamu Tiesībsarga biroja likvidēšanu, noprotams no valdības pārstāvju izteikumiem.

Kā pēc valdības ārkārtas sēdes žurnālistiem atzina ekonomikas ministrs Artis Kampars (JL), valdībā patlaban tiekot vērtētas visas valsts funkcijas un to lietderība. Ministriem esot raisījušās diskusijas tieši par Tiesībsarga biroja lietderību.

Kampars gan uzsvēra, ka nekādi lēmumi pagaidām nav pieņemti un šis jautājums vēl būs jāskata koalīcijā, kā arī valdībā.

Kampars arī atzina, ka Tiesībsarga birojs nav vienīgais, kura nākotne patlaban tiek vērtēta, jo nopietnas diskusijas esot arī par integrācijas funkcijas tālāko finansēšanu. Tāpat izvērtēta arī Probācijas dienesta nākotne, tomēr šajā gadījumā ministriem šī iestāde liekoties daudz svarīga nekā Tiesībsarga birojs, atzina Kampars.

Svarīgākais