Dibinās darba grupu radio un televīzijas apvienošanai

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija jau tuvākajā laikā plāno izveidot darba grupu, kura lems par Latvijas Radio un Latvijas Televīzijas apvienošanu.

Komisijas priekšsēdētāja Ingrīda Circene (JL) norādīja, ka darba grupas sastāvā bez deputātiem tiks iekļauti arī mediju eksperti un Nacionālās radio un televīzijas padomes (NRTP) locekļi.

Deputāte atzina, ka abu raidorganizāciju apvienošana nebūs milzīgs ieguvums materiālā ziņā, taču rezultātā ar esošo finansējumu būs iespējams nodrošināt kvalitatīvu apraidi.

Kā ziņots, Ministru prezidenta Valda Dombrovska (JL) rosinātās diskusijas par sabiedrisko mediju finansējumu un nākotni Latvijā dalībnieki vienojās, ka diskusijas par vienota sabiedriskā medija izveidi tiks turpinātas Saeimā.

Atbildīgajai Saeimas komisija sadarbībā ar Nacionālo radio un televīzijas padomi būs jāturpina darbs pie koncepcijas par vienota sabiedriskā medija izveidi, šajā procesā izvēloties un pieaicinot mediju ekspertus. Plānots, ka tiks sākts darbs pie vienota sabiedriska medija izveides, kurš aptvertu televīziju, internetu un radio.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais