Jaunups: Šlesers piedāvājis pēc vēlēšanām gāzt Ušakovu

© Andrejs Terentjevs, f64

Apvienības "Par labu Latviju" (PLL) premjera amata kandidāts un Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC) partijas "Jaunais laiks" (JL) Rīgas domes frakcijas vadītājam Edgaram Jaunupam piedāvājis pēc Saeimas vēlēšanām gāzt Rīgas mēru Nilu Ušakovu (SC) un iegūt domes priekšsēdētāja amatu.

To aģentūrai LETA apgalvoja Jaunups.

Par to no apvienības "Vienotība" pieprasīta sadarbība nākamās valdības veidošanā un atbalsts PLL.

Piedāvājumu šādai sadarbībai izteikuši ar LPP/LC saistīti cilvēki, kurus Jaunups vārdā nevēlējās nosaukt. Šī saruna esot notikusi augusta otrajā pusē, un par to informēta partijas vadība.

Jaunups norādīja, ka par šādu Šlesera piedāvājumu neesot bijis pārsteigts, jo šis politiķis ar tamlīdzīgām metodēm labprāt darbojies arī iepriekš, piemēram, 2002.gadā. "Šlesers meklē, kā tikt ārā no stūra, kur iekļuvis kopā ar PLL," sacīja JL frakcijas vadītājs.

Jaunups atzina, ka sarunas neesot piefiksējis, jo viņš nenodarbojoties ar sarunu ierakstīšanu. Šlesera pārstāvju piedāvājumu viņš esot noraidījis.

Ušakovs par šo tēmu viedokli sniegs pēc tikšanās ar Jaunupu, Šleseru un savas partijas pārstāvjiem, aģentūrai LETA sacīja Rīgas mēra preses sekretāre Anna Kononova.

Svarīgākais