Latvijas vēstnieks piedalīsies pirmajā Āfrikas - ES enerģētikas partnerības sanāksmē

14. un 15.septembrī Latvijas vēstnieks Austrijā Indulis Bērziņš piedalīsies Āfrikas un ES enerģētikas partnerības sanāksmē Vīnē, informē Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa.

Šāda augsta līmeņa tikšanās tiek organizēta pirmo reizi un iezīmēs svarīgu posmu ES un Āfrikas valstu sadarbībā energoresursu piegāžu drošības, diversifikācijas, alternatīvo enerģiju attīstībā, kā arī nospraudīs uzdevumus turpmākajai ES un Āfrikas partnerības attīstībai abiem kontinentiem tik svarīgajā enerģētikas jomā. Ar enerģētiku saistīto izaicinājumu pārvarēšana ir būtiska arī ANO Tūkstošgades mērķu sasniegšanā. Vīnes konferencei būs svarīga nozīme pirms gaidāmās ES un Āfrikas valstu galotņu tikšanās novembrī, uz kuru ir aicināta arī Latvijas delegācija.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais