Gundars Bērziņš: Vara spēlē futbolu ar cilvēku galvām

Bijušais veselības ministrs, Tautas partijas vecbiedrs Gundars Bērziņš, kurš divas nedēļas bija veselības ministres Baibas Rozentāles padomnieks, intervijā "Neatkarīgajai" uzsver, ka vairākas valsts vadošās amatpersonas uzvedas kā "nesekmīgi skolēni".

Divu nedēļu laikā, kuras G. Bērziņš bija veselības ministres padomnieks, viņam radusies ļoti nepatīkama sajūta, ka valsts vara spēlē futbolu ar cilvēku galvām. "Notika spēlēšanās ar cilvēku dzīvību un veselību. Es ar savu klātbūtni it kā ieslēdzu zaļo gaismu šai spēlei, bet to darīt es nevēlējos. Šī spēle ir jāpārtrauc. Novēroju, ka ministre Baiba Rozentāle ir ar lielu pacietību apveltīta amatpersona, kas noteikti pieradusi strādāt ar slinkiem studentiem, tāpēc viņai netrūkst pacietības ņemties ar Zatleru un Dombrovski. Man tās pietrūktu. Es izanalizēju procesus, kas bija aktuāli veselības aprūpes jomā, taču tagad man nav tik daudz laika, lai es to veltītu darbam ministrijā, jo politikā atgriezties netaisos. Turklāt man patīk brīvi paust savas domas. Kad biju padomnieks, man bija stingri ieteikts neskart dažas tēmas. Piemēram, nepaust savu viedokli par Valsts prezidentu. Tā kā es šo viedokli mainīt nespēju un man arī neviens to nepieprasa, es tiešām atturējos. Tā kā biju ministres padomnieks, ar šādu viedokļa paušanu es varētu arī kaitēt – ne tikai ministrei, bet arī kopīgajai lietai. Vienīgā cerība man bija tāda – kaut šie nesekmīgie studenti Repše, Dombrovskis un Zatlers kaut reizi ieklausītos, ko saka profesore Rozentāle. Nu nevar taču nemitīgi cīnīties paši ar savu nesekmību!," intervijā saka G. Bērziņš.

Pilnu interviju bijušo veselības ministru Gundaru Bērziņu lasiet šodienas "Neatkarīgajā"

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.