Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā \ Politika

Saeimas sēde, deputātiem pulcējoties dažādās parlamenta zālēs, varētu notikt nedēļas otrajā pusē

© imago images / Xinhua/SCANPIX/LETA

Visdrīzāk Saeimas sēde, deputātiem pulcējoties dažādās parlamenta zālēs, varētu notikt nākamās nedēļas otrajā pusē.

Pagaidām gan vēl nav zināms sēdes datums, jo vēl notiek gatavošanās Saeimas sēdes norises vairākās telpās nodrošināšanai. Tiek pieļauta iespēja sēdi rīkot, ceturtdien, 2.aprīlī, tomēr sēdes norisei varētu tikt izvēlēts arī cits datums.

Tiek strādāts, lai nodrošinātu iespēju interesentiem sekot līdzi sēdei attālināti tiešraidē.

Kā ziņots, no vairāku Saeimas politisko spēku puses ir saņemtas pozitīvas indikācijas par parlamenta sēdes rīkošanu nākamnedēļ, katrai frakcijai pulcējoties atsevišķā Saeimas zālē un pie frakcijām nepiederošajiem deputātiem sanākot dažos kabinetos.

Saeimai nākamnedēļ plānotajā sēdē paredzēts lemt par valdības saistībā ar Covid-19 izplatības mazināšanu virzītām likumprojektu izmaiņām, ārkārtējās situācijas rīkojuma grozījumu atkārtotu apstiprināšanu un deputātes mandāta apstiprināšanu Evai Mārtužai (JKP). Mārtuža deputātes mandātu ieņemtu, jo mūžībā aizgājusi Saeimas deputāte Juta Strīķe.

Lai lemtu par jauna ekonomikas ministra apstiprināšanu, Saeimā vēl jāsaņem dokuments no Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) par kandidāta izvirzīšanu. "KPV LV" kā kandidātu šim amatam izvirzījusi Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vadītāju Jāni Vitenbergu (KPV LV).