Lieģis ar Polijas aizsardzības ministru pārrunās patrulēšanu gaisa telpā virs Baltijas valstīm

Šodien aizsardzības ministrs Imants Lieģis (PS) tiksies ar Polijas aizsardzības ministru Bogdanu Kliču, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrijas (AM) Preses nodaļā.

Tikšanās laikā amatpersonas apspriedīs Latvijas un Polijas divpusējo sadarbību aizsardzības nozarē un abu valstu dalību starptautiskajās operācijās, NATO jauno stratēģisko koncepciju un NATO gaisa telpas patrulēšanu virs Baltijas valstīm, ko Polija ir nodrošinājusi jau trīs reizes.

Tāpat plānots pārrunāt jautājumus, kas saistīti ar Polijas 2011.gada Eiropas Savienības prezidentūru.

Plkst.12.05 AM plānota žurnālistu tikšanās ar abu valstu aizsardzības ministriem.

Kličs ir viens no Rīgas konferences dalībniekiem. Konference norisināsies no šodienas līdz 11.septembrim, un to organizē Latvijas Transatlantiskā organizācija sadarbībā ar Latvijas AM un Ārlietu ministriju. Konferencē savu dalību ir apstiprinājuši trīs Baltijas valstu prezidenti un Polijas prezidents, Eiropas Komisijas attīstības sadarbības komisārs Andris Piebalgs, bijusī Latvijas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, kā arī vairāku valstu ārlietu un aizsardzības ministri un vadošas amatpersonas, ievērojami ārpolitikas analītiķi. Rīgas konference ir Ziemeļeiropā lielākais diskusiju forums par starptautiskajā dienaskārtībā svarīgākajiem drošības politikas un ārpolitikas jautājumiem.