Vācijas kanclere Merkele uzsāk vizīti Latvijā

© Aivis Freidenfelds, Valsts kanceleja

Šodien oficiālā vizītē Latvijā uzturas Vācijas kanclere Angela Merkele, kurai paredzētas tikšanās ar Latvijas augstākajām amatpersonām.

Rīta pusē Ministru prezidents Valdis Dombrovskis un Merkele nolika ziedus pie Brīvības pieminekļa, savukārt plkst.11.45 plānota Dombrovska un Merkeles preses konference.

Pēcpusdienā Dombrovskis un Merkele piedalīsies Vācijas un Latvijas ekonomikas forumā. Plkst.16.05 Vācijas kanclere apskatīs Melngalvju nama fasādi, bet plkst.16.10 kopā ar delegāciju apmeklēs Okupācijas muzeju, kas būs pēdējais vizītes pasākums.

Merkele Latvijā ieradās vakar vēlu vakarā - plkst.22.10, un ārlietu ministrs Aivis Ronis sagaidīja augsto viešņu un viņas delegāciju lidostā "Rīga".

Vizītes galvenais mērķis ir Vācijas un Latvijas ekonomisko attiecību veicināšana.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais