Sēdi par Ražuka atcelšanu no amata pārtrauc līdz 9.septembrim; Munkevicam skatīs drošības līdzekli

© f64

Jūrmalas domes sēde, kurā šodien bija plānots lemt par Romualda Ražuka (PS) atcelšanu no Jūrmalas mēra amata, tika pārtraukta līdz 9.septembrim.

Kā norādīja Ražuks, viņš tikko saņēmis informāciju, ka Jūrmalas tiesā tiks skatīta lieta par papildu drošības līdzekļu piemērošanu kukuļdošanā apsūdzētajam Raimondam Munkevicam ("Jūrmala - mūsu mājas") saistībā ar liecinieku drošību.

"Nevar būt drošs, ka Munkevicam ir deputāta tiesības balsot, tādēļ izsludinu pārtraukumu sēdē līdz 9.septembrim plkst.16," teica Ražuks.

Jūrmalas domes priekšsēdētājs norādīja, ka viņam atnesta izziņa par to, ka tiesa pieņēmusi izskatīšanai lietu par papildu drošības līdzekļu piemērošanu Munkevicam.

Šo informāciju par tiesas sēdi Ražukam atnesa deputāte Iveta Blaua (JL), kura ir lieciniece krimināllietā, kurā apsūdzēts Munkevics.

Blaua aģentūrai LETA pastāstīja, ka viņa lūgusi tiesai lemt par papildu drošības līdzekļu piemērošanu Munkevicam, jo viņai esot pamatotas aizdomas, ka Munkevics varētu iespaidot viņu kā deputāti un liecinieci. Viņa pauda cerību, ka tiesa nedēļas laikā varētu pieņemt kādu lēmumu.

"Tie ir īpaši ārkārtas apstākļi, tāpēc sēdi nolēmu pārtraukt," teica Ražuks.

Paziņojumu par sēdes pārcelšanu un tiesā izskatāmo lietu pārpildītā domes sēžu zāle uzņēma ar ovācijām.

Savukārt Munkevics norādīja, ka par šādu lietu neesot informēts. Viņaprāt, Ražuks izmanto viņa vārdu, lai aizbēgtu no sēdes.

Ja Munkevicam tiktu liegta iespēja piedalīties balsošanā par mēra atbrīvošanu, nepietiktu balsu Ražuka nomaiņai.

Kā ziņots, Ražuks par Jūrmalas domes priekšsēdētāju tika iecelts aptuveni pirms 100 dienām, 20.maijā, kad no mēra amata tika gāzts kukuļdošanā apsūdzētais Munkevics.

Tomēr šonedēļ astoņi Jūrmalas domes deputāti Ražukam iesniedza pieprasījumu sasaukt domes ārkārtas sēdi par mēra atbrīvošanu no amata.

Pieprasījumu ārkārtas sēdes sasaukšanai parakstīja deputāti Ilmārs Ančāns ("Mūsu zeme"), Larisa Loskutova (SC), Egmonts Krūmiņš ("Jūrmala - mūsu mājas"), Vladimirs Maksimovs ("Jūrmala - mūsu mājas"), Gatis Truksnis (LZS, KDS, LPP/LC), Māris Dzenītis un Munkevics. Tāpat dokumentu parakstījusi Dzintra Homka, kura šonedēļ tika izslēgta no partijas "Sabiedrības citai politikai".

Dokumenta parakstītāji nav oficiāli nosaukuši jauno mēra amata kandidātu. Neoficiāli tiek pieļauts, ka tas varētu būt vicemērs Dzenītis, kurš gan aģentūrai LETA norādīja, ka pēc šī amata "neraujas".

Kā ziņots, Munkevics mēra amatu zaudēja arī 2010.gada 10.oktobrī, kad viņa vietu ieņēma Ģirts Trencis (TP). Munkevics mēra amatu atguva pēc pašvaldību vēlēšanām 2009.gadā.

Latvijā

Inčukalna pazemes gāzes krātuvē septembra vidū ir iesūknēta dabasgāze 18,6 teravatstundu (TWh) apmērā, kas veido 75% no krātuves ietilpības, piektdien žurnālistiem sacīja vienotā dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas sistēmas operatora AS"Conexus Baltic Grid" ("Conexus") valdes priekšsēdētājs Uldis Bariss.

Svarīgākais