Plakāta izvietošanu Stacijas laukumā Šlesers saskaņojis ar partijas biedru

Rīgas vicemēra Aināra Šlesera (PLL) priekšvēlēšanu reklāmas plakāta izvietošana Stacijas laukumā ir saskaņota ar viņa partijas biedru - Rīgas pilsētas izpilddirektoru Juri Radzeviču (LPP/LC), noskaidroja aģentūra LETA.

Kā apgalvoja Radzevičs, ir atšķirība, vai tiek izvietots pastāvīgs reklāmas plakāts vai arī plakāts kāda konkrēta pasākuma laikā. Ja reklāma tiek izvietota kāda pasākuma laikā, tad nevarot piemērot pašvaldības saistošos noteikumus, kas ierobežo lielformāta reklāmu izvietošanu vēsturiskajā centrā.

Šajā gadījumā plakāta izvietošanas pamatojums ir tikšanās ar vēlētājiem, tādēļ tā bijusi jāsaskaņo ar izpilddirektoru, nevis ar Rīgas pilsētas Būvvaldi, ar kuru bija jāpanāk vienošanās par reklāmas vizuālo izskatu, skaidro PLL biedri.

Kā iepriekš aģentūrai LETA pavēstīja Būvvaldē, plakātu likšot noņemt, jo tikšanās ar iedzīvotājiem netiek organizētas, tādēļ Būvvalde ir noformējusi apskates aktu, kurā norādīts, ka piecu dienu laikā uzstādītais plakāts ir jānoņem.

Radzevičs apgalvoja, ka pašvaldībai nav iespēju izkontrolēt, vai pasākums notiek precīzi pēc scenārija vai nē. Tādēļ nevarot pierādīt, ka pasākums nenotiek, un nevarot likt plakātu noņemt.

Aģentūras LETA darbinieki, no kuru biroja logiem labi pārskatāms Stacijas laukums un kas ikdienā to šķērso, līdz šim ne reizi Šlesera reklāmas plakāta tuvumā nav pamanījuši pasākumu, kas kaut šķietami atgādinātu tikšanos ar vēlētājiem.

Svarīgākais