Rīt varētu lemt par Ražuka atbrīvošanu no Jūrmalas mēra amata

Par Jūrmalas mēra Romualda Ražuka (PS) atbrīvošanu no amata dome varētu lemt rīt, 2.septembrī, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Jau ziņots, ka astoņi Jūrmalas domes deputāti Jūrmalas domes priekšsēdētājam Ražukam iesnieguši pieprasījumu sasaukt domes ārkārtas sēdi par mēra atbrīvošanu no amata.

Likums paredz, ka ārkārtas sēde jāsasauc divu nedēļu laikā vai arī jautājums par mēra atbrīvošanu no amata jāiekļauj kārtējās domes sēdes darba kārtībā, ja tā notiek šo divu nedēļu laikā.

Kārtējā domes sēde notiks rīt, 2.septembrī. Ja tā netiks pārcelta, tad šajā sēdē būs jālemj par Ražuka atbrīvošanu no Jūrmalas mēra amata.

Pieprasījumu ārkārtas sēdes sasaukšanai parakstījuši deputāti Ilmārs Ančāns ("Mūsu zeme"), Larisa Loskutova (SC), Egmonts Krūmiņš ("Jūrmala - mūsu mājas"), Vladimirs Maksimovs ("Jūrmala - mūsu mājas"), Gatis Truksnis (LZS, KDS, LPP/LC), Māris Dzenītis un Raimonds Munkevics ("Jūrmala - mūsu mājas"). Tāpat dokumentu parakstījusi Dzintra Homka, kura šonedēļ tika izslēgta no partijas "Sabiedrības citai politikai".

Kā ziņots, komentējot pirmdienas Jūrmalas domes sēdi, kad tās deputāti neatbalstīja domes priekšsēdētāja Ražuka priekšlikumu par divu papildu priekšsēdētāja vietnieku iecelšanu, Jūrmalas vicemērs Dzenītis pauda uzskata, ka Ražuks vairs nespējot vadīt Jūrmalas domi.

Kā uzsvēra Dzenītis, šī domes sēde ir norādījusi uz to, ka pašvaldības vadītājs nav spējīgs to vadīt, tāpēc, iespējams, būs jālemj par cita domes vadītāja virzīšanu amatā.

Ražuks uzsvēra, ka Dzenīša mērķis, šādi rīkojoties, ir vēlme ieņemt pilsētas mēra krēslu. Ražuks arī apgalvoja, ka viņš nevar pieļaut, lai situācija Jūrmalā atgrieztos tādā stāvoklī kā Munkevica laikā.

Latvijā

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo 1953.gadā dzimušo Elenu Fedorovu, kura vakar, 19.septembrī ap pulksten 12.00 izgāja no savas dzīvesvietas Liepājā, Siļķu ielā un līdz šim brīdim viņas atrašanās vieta nav zināma.

Svarīgākais