"Zemnieki" izsaka neuzticību augstākās izglītības reformas darba grupai

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) ir neizpratnē par augstākās izglītības reformas darba grupas izveidošanu un par tās vadības uzticēšanu ekonomikas ministram Atim Kamparam (JL).

Pēc pirmajām aktivitātēm, ko veikusi šī darba grupa, sabiedrībā radītas bažas par iecerētajām reformām un ieceri izveidot jaunu Latvijas universitāti.

ZZS pauž politisko neapmierinātību ar Ministru prezidenta Valda Dombrovska (JL) rīcību, kurš ar savu rīkojumu izveidojis šo darba grupu. ZZS izsaka neuzticību šai darba grupai.

ZZS saskata šajā jautājumā apdraudējumu augstskolu satversmēm un lielas pretrunas ar Saeimā gatavoto Augstskolu likumprojekta tekstu.

ZZS neatbalsta "vēlmi pārņemt varu" pār Latvijas valsts augstskolām un koncentrēt to šaurā cilvēku lokā.

Brigmanis uzsvēra, ka ZZS atbalsta sadarbību ar ikvienu augstāko izglītības iestādi.

Pēc Brigmaņa domām, patlaban galvenais darāmais ir veikt visu nepieciešamo, lai varētu iespējami efektīvāk sagatavot projektus struktūrfondu finansējuma apguvei, un svarīgi ir būt gataviem Eiropas Savienības fondu naudas ieplūšanai zinātnes infrastruktūrā un pētniecībā.

"Augstākajā izglītībā ir veicamas reformas, taču, ievērojot gan reģionālo principu, gan nozaru specifiku, un, galvenais, - sadarbībā ar profesūru un studējošās jaunatnes pārstāvjiem", uzskata ZZS.

Kā jau vēstīts, publiskajā telpā ir izskanējusi iecere 19 valsts augstākās izglītības iestādes apvienot jaunā Latvijas universitātē.

Svarīgākais