Apvērsums Jūrmalas domē turpinās šodien

Par apvērsumu nodēvētais mēģinājums palielināt Jūrmalas domes priekšsēdētāja vietnieku skaitu un ieviest divus jaunus amatus sestdien ārkārtas sēdē cieta neveiksmi.

Otrs mēģinājums notiks šodien, jo tika izsludināts pārtraukums līdz 30. augusta pulksten 15. Tomēr Jūrmalas mērs Romualds Ražuks (PS) ir nodrošinājies ar Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas juristu atzinumu un sola nepieļaut likumam neatbilstošas strukturālās izmaiņas pašvaldībā.

Neatkarīgā jau rakstīja, ka sestdien, 28. augustā, bija paredzēts sasaukt Jūrmalas domes ārkārtas sēdi, kurā lemtu par divu mēra vietnieka amatu veidošanu, kā arī par vajadzību pēc kapitālsabiedrību valdes priekšsēdētāja un viņa vietnieka. Ar šādu iniciatīvu pie R. Ražuka vērsās pieci koalīcijas un opozīcijas deputāti. Viņš Neatkarīgajai sacīja, ka iesnieguma autori neatklāj, kurš varētu būt valdes priekšsēdētājs, kas ir šo strukturālo izmaiņu galvenais mērķis – tādējādi vara ietekmīgajās pašvaldības sabiedrībās koncentrētos kāda cita, ne vairs domes priekšsēdētāja rokās. "Uz manu jautājumu, kurš būs [valdes priekšsēdētājs], atbild – tas nav apspriests," norādīja R. Ražuks.

Jūrmalas domes deputāte Dzintra Homka (SCP), viena no pieprasījuma autorēm, piektdien Neatkarīgajai sacīja, ka vienošanās par vietniekiem jau esot, minot Larisu Loskutovu (SC) un Gati Truksni (LZS, KDS, LPP/LC), kurš, viņasprāt, ir ļoti pieredzējis domes darbinieks. "Loskutova un Truksnis ir profesionāļi, bet svarīgi, kurš būs kapitāldaļu turētājs," uzsvēra Jūrmalas mērs.

Savukārt koalīcijas deputāts Juris Visockis (JL) bija dzirdējis: "Truksnis it kā kapitāldaļu turētājs, bet [Egmonts] Krūmiņš – vietnieks." Piecu deputātu pieprasījumam nebūtu nozīmes, ja viņi nesavāktu atbalstam vajadzīgo balsu skaitu, tātad kopā astoņas. J. Visockis uzskata, ka apvērsumu atbalsta deputāti no politiskās organizācijas Jūrmala – mūsu mājas: Raimonds Munkevics, E. Krūmiņš, Vladimirs Maksimovs. Zīmīgi, ka mēģinājums atņemt varu R. Ražukam notiek īsi pēc R. Munkevica iziešanas no cietuma – 11. augustā viņš tika atbrīvots pret drošības naudu.

Latvijā

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo 1953.gadā dzimušo Elenu Fedorovu, kura vakar, 19.septembrī ap pulksten 12.00 izgāja no savas dzīvesvietas Liepājā, Siļķu ielā un līdz šim brīdim viņas atrašanās vieta nav zināma.

Svarīgākais