Dombrovska vizītē Bauskā tikšanās ar iedzīvotājiem darba kārtībā nav iekļauta

© Mārtiņš Cīrulis, f64

Premjers Valdis Dombrovskis piektdien dosies uz Bausku, kur vēl nesen notika ļaužu protesti saistībā ar slimnīcas slēgšanu. Tomēr atsevišķa tikšanās ar Bauskas iedzīvotājiem, kā iepriekš solīts, premjeram oficiālajā darba kārtībā nav paredzēta.

Premjera preses sekretāre Līga Krapāne gan sacīja, ka cilvēkiem V. Dombrovski būs iespēja sastapt, piemēram, Grāmatu svētku atklāšanā, kas notiks Tautas namā.

Tāpat darba kārtībā viņam paredzēta tikšanās ar novada domes vadību un deputātiem, kā arī piedalīšanās diskusijā „Korupcijas apkarošana. Eiropas pieredze”. Pēc tam premjers došoties uz Eleju, kur paredzēta tikšanās ar Lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīva Latraps pārstāvjiem.

Jāatgādina, ka pēc protestiem Bauskā, kad iedzīvotāji bija bloķējuši vietējos tiltus un divas dienas vēlāk lielā skaitā pulcējušies pie Bauskas novada domes, lai sastaptu Veselības ministri Baibu Rozentāli, doties uz Bausku V.Dombrovskis pats bija solījis. Toreiz caur ministri un Bauskas novada domes priekšsēdētāju Valdi Veipu viņš iedzīvotājiem bija nodevis ziņu, ka ieradīsies Bauskā vēl septembrī un konkrētu datumu paziņošot vismaz piecas dienas pirms ierašanās. Dienā, kad uz turieni brauca veselības ministre V.Dombrovskis nevarēja tikt citu darba pienākumu dēļ.

Kā solīts, vizīti gan viņš ieplānojis, taču bez oficiālas tikšanās ar iedzīvotājiem.

Jāpiebilst, ka V.Dombrovskis bija viens no tiem, kas protestu laikā gan uzsvēra, ka ar iedzīvotājiem amatpersonām ir jārunā. To, ka cilvēkiem jāskaidro valstī notikušās reformas vairakkārt uzsvēris arī Valsts prezidents Valdis Zatlers, kurš pats regulāri dodas uz reģioniem, kur viņam ir jāatbild uz cilvēku jautājumiem arī par valdības lēmumiem, jo tie ļaudīm par maz skaidroti.

Svarīgākais