Vēlēšanu reformas biedrība rīkos piecas pirmsvēlēšanu diskusijas

Vēlēšanu reformas biedrība plāno rīkot piecas pirmsvēlēšanu diskusijas. Ceturtdien, 26.augustā, plkst.17 ar diskusiju Kuldīgas kultūras centrā sāksies Vēlēšanu reformas biedrības rīkotās vēlētāju-deputātu kandidātu diskusijas. Diskusiju mērķis ir pirms 10.Saeimas vēlēšanām nodrošināt labāku komunikāciju starp sabiedrību un deputātu kandidātiem, palīdzēt vēlētājiem izdarīt pārdomātāku izvēli, veicināt līdzdalību vēlēšanās un rosināt pilsoniskās sabiedrības plašāku iesaistīšanos politiskajos procesos.

Šīs būs pirmās Saeimas vēlēšanas Latvijas vēsturē, kad deputātu kandidātus varēs pieteikt tikai vienā vēlēšanu apgabalā, tādēļ katrā diskusijā biedrība piedalīties aicinās vadošos deputātu kandidātus no tām apvienībām, kurām pēc jaunākajiem socioloģiskiem pētījumiem un 9.Saeimas vēlēšanu rezultātiem attiecīgajā apgabalā ir reālas iespējas iegūt vismaz 5% vēlētāju balsu.

Diskusiju Kuldīgā vadīs Aidis Tomsons, un tajā savu dalību ir apstiprinājuši četru apvienību Kurzemes vēlēšanu apgabala vadošie deputātu kandidāti - Solvita Āboltiņa no "Vienotības", Valērijs Agešins no "Saskaņas centra", Ainārs Baštiks no "Par labu Latviju" un Jānis Iesalnieks no "Visu Latvijai!"- "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK".

Diskusijas ilgums paredzēts aptuveni 2,5 stundas, un tajās lielākais laiks būs atvēlēts katras pilsētas sabiedrības un organizāciju pārstāvju iepriekš sagatavotiem jautājumiem un publikas jautājumiem pie kopējā mikrofona skatuves priekšā. Deputātu kandidātu pienākums būs izvairīties no populistiskiem solījumiem un uz uzdotajiem jautājumiem atbildēt tieši un konkrēti - kāda būs deputāta kandidāta nostāja un rīcība ievēlēšanas gadījumā.

Nākamās diskusijas notiks 9.septembrī Valmierā, 14.septembrī Jelgavā, 15.septembrī Rēzeknē un 20.septembrī Rīgā. Visu diskusiju sākuma laiks - plkst.17. Lai diskusijās visiem apvienību pārstāvjiem būtu vienādi "spēles noteikumi", biedrība esot izstrādājusi vadlīnijas.

Visu diskusiju pilns video ieraksts un katra deputātu kandidāta atbildes tiks rakstiski apkopotas, ievietotas internetā un nosūtītas plašsaziņas līdzekļiem.

Diskusijas rīko Vēlēšanu reformas biedrība sadarbībā ar reģionālajiem laikrakstiem "Kurzemnieks", "Liesma", "Zemgales Ziņas" un "Rēzeknes Vēstis", kā arī Vidzemes augstskolu un Rēzeknes augstskolu. Diskusijas finansiāli atbalsta Konrāda Adenauera fonds.

Svarīgākais